Premierul Tariceanu a declarat ieri ca a discutat la telefon cu cancelarul german Angela Merkel despre ratificarea tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, dar si despre situatiile create de gripa aviara, inundatii si masurile pe care l
Premierul Tariceanu a declarat ieri ca a discutat la telefon cu cancelarul german Angela Merkel despre ratificarea tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, dar si despre situatiile create de gripa aviara, inundatii si masurile pe care le-au luat autoritatile. "Am avut o discutie telefonica de o jumatate de ora cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel. Subiectele in discutie evident nu puteau sa evite tema ratificarii Tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana. Acesta a fost primul subiect in discutie, dar nu a fost singurul. Pot sa va informez ca interlocutoarea mea s-a aratat interesata de situatia creata de gripa aviara, de inundatii, de masurile care au fost luate". I-am spus ca, in momentul de fata, autoritatile sunt in masura sa coordoneze aceste eforturi, nu este nevoie de un sprijin international", a declarat Tariceanu, citat de Mediafax. El a mai spus ca in Bundestag, la Comisia de Afaceri Externe, a avut loc o discutie despre aderarea Romaniei si Bulgariei, la care a fost prezent comisarul pentru Extindere, Olli Rehn, cu care premierul a purtat o discutie referitoare la aderare. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.