Prin eliminarea, conform noului Cod Fiscal, a taxelor speciale aplicate concesionarilor din sectorul utilitatilor publice pentru amplasarea pe domeniul public sau privat al unitatilor administrativ-teritoriale a retelelor de transport si distributie
Prin eliminarea, conform noului Cod Fiscal, a taxelor speciale aplicate concesionarilor din sectorul utilitatilor publice pentru amplasarea pe domeniul public sau privat al unitatilor administrativ-teritoriale a retelelor de transport si distributie a energiei electrice, a gazelor naturale si a altor utilitati se evita impunerea unui cost suplimentar impus de comunitatea locala, care era suportat de toti consumatorii la nivel national, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului (MEC). Eliminarea accizelor pentru biocarburanti (bioetanol si biodiesel) reprezinta un instrument important pentru promovarea utilizarii surselor regenerabile de energie in vederea reducerii emisiilor poluante. In 2007, Romania trebuie sa inregistreze o cota de consum de biocarburanti de 2% din totalul combustibililor consumati la nivel national, iar cota va creste gradual pana la 5,75% pentru anul 2010. Noul Cod prevede, totodata, scutirea de la plata accizelor pentru energia electrica obtinuta din surse regenerabile. Aceasta masura contribuie la implementarea legislatiei europene si respectarea angajamentelor asumate fata de Uniunea Europeana. Ponderea energiei electrice produsa din surse regenerabile este, pentru anul 2006, de 2,22% din consumul intern brut de energie electrica si va ajunge, in perioada 2010-2013, la 8,3%. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.