Noii ministri delegati pentru Relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, si pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, Radu Stroe, au depus juramantul de credinta la Palatul Cotroceni, in fata presedintelui Traian Basescu, intors miercuri se
Noii ministri delegati pentru Relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, si pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, Radu Stroe, au depus juramantul de credinta la Palatul Cotroceni, in fata presedintelui Traian Basescu, intors miercuri seara din vizita din Franta. Seful statului i-a multumit premierului Calin Popescu Tariceanu pentru ca l-a consultat cu privire la aceste nominalizari inainte sa se ia deciziile de numire la partide si sa se faca publice aceste optiuni pentru cele doua functii. De asemenea, presedintele Basescu a dat asigurari ca va tine cont de fiecare data de propunerile premierului Tariceanu in aceasta privinta. "M-am consultat cu prim-ministrul Tariceanu si ii multumesc ca a dorit sa ne consultam inainte ca decizia sa fie facuta publica. Va asigur ca voi tine cont intotdeauna de propunerile premierului", a declarat seful statului. Odata cu depunerea juramantului, Radu Stroe a primit un cadou din partea presedintelui. In cadrul ceremoniei, seful statului i-a inmanat ministrului un document ingalbenit de vreme. "Vreau sa-ti fac un cadou, nu este nici un secret!", i-a spus presedintele Basescu lui Radu Stroe. "Cadoul" a starnit curiozitatea jurnalistilor, cu atat mai mult cu cat Stroe desi s-a uitat in document imediat dupa ce l-a primit, nu a vrut sa-i dezvaluie continutul documentul pe care i l-a inmanat seful statului. "L-am salutat marinareste pe presedinte pentru acest cadou, insa ma voi uita acasa sa vad ce este. Cand ma voi uita, va voi spune, dar nu este de la Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii pentru ca eu nu am astfel de probleme", a afirmat Radu Stroe. Traian Basescu a avut unele divergente cu Radu Stroe in legatura cu pachetul legislativ privind securitatea nationala cand, in calitate de senator liberal, ocupa functia de presedinte al Comisiei parlamentare de control asupra activitatii Serviciului Roman de Informatii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.