Proiectul privind relansarea stangii romanesti, initiat recent de senatorul Ion Iliescu si presedintele Fortei Democrate, Petre Roman, intitulat generic Polul Social, reprezinta pentru conducerea PSD un program de dezbateri in cadrul si sub egida For
Proiectul privind relansarea stangii romanesti, initiat recent de senatorul Ion Iliescu si presedintele Fortei Democrate, Petre Roman, intitulat generic Polul Social, reprezinta pentru conducerea PSD un program de dezbateri in cadrul si sub egida Forumului Democrat Roman (FDR), a precizat miercuri seara, la finalul sedintei Biroului Permanent National al partidului (BPN), presedintele PSD, Mircea Geoana. Potrivit lui Geoana, Polul Social nu este un concept folosit de PSD sau de Ion Iliescu. "Nu este vorba nici de o constructie politica, nici de denumirea de Pol Social, iar discutia pe care am avut-o astazi (n.r.-miercuri) este extrem de clara si elimina toate confuziile care au aparut in ultima perioada", a afirmat liderul PSD, sustinand totodata ca acest proiect nu va reprezenta "un vehicul electoral pentru nimeni". Acesta a mai anuntat eliminarea confuziilor si in cazul comitetului de initiativa care va prelua, in perioada urmatoare, proiectele Polului Social.
In acest sens, Geoana a mentionat ca acel comitet de initiativa va fi, de fapt, un grup de coordonare pentru activitatile FDR, care se vor concretiza in toamna acestui an. "Este vorba despre programarea unor activitati si dezbateri publice sub egida FDR; aceasta s-a mai folosit si in campania din 2000 si tot Razvan Theodorescu era presedintele acestei fundatii", a explicat presedintele PSD, subliniind ca Ion Iliescu "este sincronizat fara nuante" la pozitia social-democratilor fata de proiectul patronat de FDR. PSD isi mentine aceeasi pozitie fata de FDR, suntem de acord cu continuarea dezbaterii fara constructii politice, fara Pol Social si fara terminologii care pot crea confuzii cu privire la finalitatea acestui lucru", a mai spus Mircea Geoana, care s-a aratat mai putin deranjat de asocierea lui Ion Iliescu cu presedintele Fortei Democrate, Petre Roman, recunoscand insa ca exista "o reactie destul de puternica in PSD, probabil legata de istoria relatiilor partidului nostru cu Roman si cu PD de-a lungul timpului".

Asocierea lui Iliescu cu Roman deranjeaza PSD
Senatorul PSD Vasile Dancu sustine ca majoritatea membrilor partidului din care face parte nu agreeaza asocierea lui Ion Iliescu cu Petre Roman, in cadrul proiectului Polului Social. Aceasta asociere i-a fost reprosata, potrivit lui Dancu, lui Ion Iliescu, in cadrul sedintei BPN de miercuri. "In general, cam toti colegii nostri nu sunt foarte multumiti de aceasta asociere", a spus social-democratul, mentionand insa ca Ion Iliescu i-a asigurat ca nu urmareste constituirea unui alt partid, iar lucrurile s-au clarificat acum.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.