Compania Mechel Campia Turzii urmeaza sa isi majoreze capitalul social cu 15,34 milioane de lei, pana la 233,5 milioane lei. Majorarea va fi efectuata prin emiterea de noi actiuni, sumele astfel atrase fiind folosite pentru programul de investitii. I
Compania Mechel Campia Turzii urmeaza sa isi majoreze capitalul social cu 15,34 milioane de lei, pana la 233,5 milioane lei. Majorarea va fi efectuata prin emiterea de noi actiuni, sumele astfel atrase fiind folosite pentru programul de investitii. In prezent compania are un capital social de 218,22 milioane de lei. Societatea elvetiana, Mechel International, actionar majoritar al companiei, va subscrie actiuni in valoare de 13,1 milioane de lei (3,69 milioane euro), iar diferenta de 2,27 milioane de lei urmand a fi oferita spre subscriere actionarilor, la un pret de 5,8 lei/titlu, transmite Mediafax. Compania producatoare de sarma este controlata de Mechel Trading, detinatoare a peste 85% din capital, si SIF Banat-Crisana cu 12,5%. In anul 2003, societatea Industria Sarmei a fost preluata de compania elvetiana Conares Trading, detinatoare si a Combinatului de Oteluri Speciale Targoviste. In prezent, pachetele majoritare ale societatilor romanesti sunt detinute de Mechel Trading, inregistrata in Elvetia si detinuta de oameni de afaceri din Federatia Rusa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.