Urmarit penal din 11 ianuarie pentru evaziune fiscala in forma continuata, vicepremierul George Copos s-a lasat "rugat" de fiecare data pentru a se prezenta la DNA, invocand ba ca n-are nevoie de avocat, ba prezentandu-se cu el si sustinand cu tarie
Urmarit penal din 11 ianuarie pentru evaziune fiscala in forma continuata, vicepremierul George Copos s-a lasat "rugat" de fiecare data pentru a se prezenta la DNA, invocand ba ca n-are nevoie de avocat, ba prezentandu-se cu el si sustinand cu tarie ca este nevinovat.
Astfel, la data de 25 ianuarie cand ar fi trebuit sa semneze procesul-verbal de luare la cunostinta a acuzatiilor care i se aduc in dosarul "Loteria", Copos s-a dus in fata procurorilor, dar le-a cerut un nou termen pentru angajarea unui aparator.
Numai ca la iesirea din sediul institutiei, vicepremierul s-a contrazis: a declarat presei ca n-are nevoie de avocat pentru ca "este nevinovat". El si-a exprimat "increderea in profesionalismul procurorilor si in modul in care acestia deruleaza ancheta", sustinand ca "toate operatiunile care au vizat grupul de firme Ana au fost corecte si toate obligatiile financiare catre stat au fost platite la timp".
In urma cu numai doua saptamani, la 19 mai, dupa ce fusese citat de mai multe ori de procurorii anticoruptie pentru a i se prezenta probele stranse in dosar, Copos a reusit totusi sa ajunga. Atunci a aflat ca, foarte curand, va fi trimis in judecata.
De altfel, acest lucru s-ar putea intampla in cateva zile, avand in vedere ca ieri i-au fost aduse la cunostinta probele din dosar si lui Nicolae Cristea. "Din punct de vedere al procurorilor, ancheta penala s-a finalizat, urmand sa se dispuna o solutie in acest caz", ne-a spus ieri Livia Saplacan, purtatorul de cuvant al DNA.
Gheorghe Copos si Gilio Giuzepe Roza sunt acuzati de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala in forma continuata, iar fostul director general al Companiei Nationale Loteria Romana, Nicolae Cristea de complicitate la evaziune fiscala.
Anchetatorii sustin ca, in cursul anului 2004, "in calitate de asociat si presedinte al Consiliului de Administratie din cadrul SC Ana Electronic SA, invinuitul Gheorghe Copos, impreuna cu Gilio Giuzepe Roza, administrator la SC Romtour SRL si cu sprijinul invinuitului Nicolae Cristea, director general la Compania Nationala Loteria Romana, s-au sustras de la plata obligatiilor fiscale si au prejudiciat bugetul de stat cu suma de peste 40 miliarde ROL, prin realizarea unei tranzactii fictive, cu ocazia vanzarii unui pachet de 38 spatii comerciale".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.