La, la, la, le, le... Sau ""Lalele"" sau Luigi Ionescu sau Temistocle Popa. Ne oprim la nea Temi. Nea Temi iubeste florile si fetele frumoase. N-o spunem doar asa, sa ne aflam in treaba. Avem si dovada! El ne-a dat ""Lalele, lalele, frumoasele me
La, la, la, le, le... Sau ""Lalele"" sau Luigi Ionescu sau Temistocle Popa. Ne oprim la nea Temi.

Nea Temi iubeste florile si fetele frumoase. N-o spunem doar asa, sa ne aflam in treaba. Avem si dovada! El ne-a dat ""Lalele, lalele, frumoasele mele lalele/Cat indragesc aceste flori cu chipul in multe culori"". Iar acum, Temistocle Popa a compus un imn pentru echipa de handbal feminin HC Dunarea din Braila. Piesa de rezistenta se numeste ""Pentru echipa frumoasa de fete"". Quod erat demonstrandum! Nea Temi are 85 de ani (ii implineste pe toti la 26 iunie) si stie sa aprecieze tot ceea ce este frumos. Va intrebati, probabil, de ce a ales sa scrie tocmai pentru handbalistele brailence? Sportul romanesc duce lipsa de multe lucruri, dar de fete frumoase nici vorba!
DIN DRAGOSTE. Temistocle Popa a devenit un invitat permanent al Festivalului International de muzica usoara ""George Grigoriu"" de la Braila. La editia din luna mai, renumitul compozitor (presedintele de onoare al juriului) a participat si la un meci al echipei HC Dunarea Braila. A fost dragoste la prima vedere! Altfel nu s-ar fi nascut (asa de repede) imnul ""Pentru echipa frumoasa de fete""! Am putea spune ca presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, a jucat rolul lui Cupidon. Cu alte cuvinte, el este responsabil de ""dragostea"" dintre nea Temi si handbalistele dunarene. Si tot presedintele este bun de plata, pentru ca cineva trebuie sa-l rasplateasca pe compozitor pentru efortul depus. Ramane de vazut cine va interpreta imnul. Poate Nicoleta Floroni, castigatoarea marelui trofeu ""George Grigoriu"" din acest an.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.