Compania Google, care detine cel mai important motor de cautare din lume, nu intentioneaza sa creeze propriul browser de Internet, care sa concureze cu Internet Explorer al grupului rival Microsoft, a declarat recent directorul executiv al companiei,
Compania Google, care detine cel mai important motor de cautare din lume, nu intentioneaza sa creeze propriul browser de Internet, care sa concureze cu Internet Explorer al grupului rival Microsoft, a declarat recent directorul executiv al companiei, Eric Schmidt, citat de Reuters.
"Se pare ca exista deja mai multe browsere de calitate. Nu vom crea unul doar de dragul distractiei", a adaugat Schmidt. Potrivit Mediafax, Google recomanda clientilor sai sa foloseasca alte browsere decat Internet Explorer, in special Firefox. Compania mai are parteneriate in cadrul carora incurajeaza utilizarea browserului Safari, de catre clientii Apple Computer, precum si browserele pentru computere si telefoane realizate de compania norvegiana Opera Software.
Totusi, Schmidt nu a exclus crearea unui browser de catre Google, in cazul in care va fi considerat util clientilor.
Oficialul Google a respins astfel speculatiile conform carora Google va concura cu Microsoft pentru construirea de browsere, dupa ce Netscape Communications a pierdut lupta cu gigantul software, in anii '90. Schmidt considera ca situatia din industria computerelor a fost modificata de dinamica publicitatii pe web, iar "batalia pentru desktop", veche de un deceniu, a devenit mai putin relevanta. Pe de alta parte, Schmidt a spus ca parteneriatele Google cu firme importante sunt de preferat fuziunilor, fiind cea mai buna modalitate de a atrage noi clienti. "Fuziunile si achizitiile, ca metoda de imbunatatire a traficului pe Internet, nu au functionat de-a lungul timpului", a declarat Schmidt, care a precizat insa ca acestea nu sunt excluse in totalitate. Google detinea, la sfarsitul lunii martie, 8,43 de miliarde de dolari in numerar, suma care ar putea fi folosita pentru achizitii. Pana in prezent insa, cea mai mare parte a fondurilor a fost alocata pentru investitii in computere si centre de date pentru servicii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.