Congo cauta investitori pentru a realiza cel mai mare proiect hidroenergetic din lume, prin extinderea puterii instalate a hidrocentralei Inga la 40.000 de megawati, investitia necesara fiind estimata la 40 miliarde de dolari, a declarat ministrul En
Congo cauta investitori pentru a realiza cel mai mare proiect hidroenergetic din lume, prin extinderea puterii instalate a hidrocentralei Inga la 40.000 de megawati, investitia necesara fiind estimata la 40 miliarde de dolari, a declarat ministrul Energiei, Salomon Baliene, citat de Reuters. Proiectul de pe fluviul Congo necesita investitii de doua ori mai mari decat cele alocate realizarii barajului gigant Trei Stramtori din China, iar Congo va deveni principalul furnizor de electricitate in centrul si sudul Africii. "Purtam discutii cu reprezentanti ai guvernelor, companiilor si bancilor, pentru a obtine cele 40 miliarde de dolari necesare extinderii Inga", a declarat Baliene pentru Reuters, la Forumul Mondial al Energiei. Baliene a precizat ca autoritatile congoleze vor organiza o conferinta in Africa de sud, in luna iulie, pentru a prezenta companiilor proiectul Inga. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.