Tratatul de aderare a Romaniei la UE va ajunge in atentia parlamentarilor germani in toamna aceasta, urmand sa fie analizat, intr-o prima lectura, la 22 septembrie, se arata intr-un comunicat al MIE, citat de Mediafax. Textul va fi dezbatut, pe 18 oc
Tratatul de aderare a Romaniei la UE va ajunge in atentia parlamentarilor germani in toamna aceasta, urmand sa fie analizat, intr-o prima lectura, la 22 septembrie, se arata intr-un comunicat al MIE, citat de Mediafax. Textul va fi dezbatut, pe 18 octombrie, in comisii, si votat, cel tarziu, la 26 octombrie pentru a putea fi promulgat, pana la sfarsitul anului, de catre presedintele Horst Kohler. Traseul documentului in Legislativul german a fost confirmat de ministrul Anca Boagiu, aflat, zilele acestea, intr-o vizita in Germania, oficialul roman primind, totodata, asigurari din partea autoritatilor de la Berlin ca ratificarea Tratatului se va face la timp, in contextul progreselor semnificative inregistrate de Bucuresti. "Angela Merkel si Guvernul condus de ea sunt un partener de incredere", au precizat oficialii germani, in acest sens, exprimandu-si increderea in respectarea termenului de 1 ianuarie 2007. "Germania a transmis un semnal politic extrem de important prin trimiterea legii de ratificare a Tratatului in Parlament, inainte de publicarea raportului din 16 mai al CE", a apreciat, la randul sau, ministrul Boagiu. "Este vital sa avem un proces de informare continua, atat cu Guvernul si Parlamentul Germaniei, cat si cu cetatenii acestei tari, pentru a forma o imagine obiectiva asupra progreselor Romaniei si asupra viziunii noastre despre viitorului Europei", a mai spus ministrul, citat de Mediafax. Anuntul MIE intervine in contextul in care comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, a intervenit, saptamana aceasta, in Bundestag, pentru ratificarea in cel mai scurt timp a Tratatului de Aderare a Romaniei si Bulgariei. Documentul se afla, de altfel, si in atentia Parlamentului regiunii autonome flamande a Belgiei, acesta urmand sa fie ratificat in urmatoarele saptamani, potrivit Rompres. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.