Actrita
Varsta: 25 de ani Este studenta in ultimul an la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica. A castigat Premiul pentru debut in filmul romanesc, pentru rolul sau din ""Ryna"", la TIFF 2005. Actrita Dorothee
Actrita
Varsta: 25 de ani Este studenta in ultimul an la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica. A castigat Premiul pentru debut in filmul romanesc, pentru rolul sau din ""Ryna"", la TIFF 2005. Actrita Dorotheea Petre a primit la Festivalul de la Cannes premiul pentru interpretare la sectiunea ""Un Certain Regard"". Tanara este prima actrita romanca onorata cu acest premiu. Nimeni nu se astepta la o asemenea surpriza, nici macar actrita care si-a anulat zborul pentru a i se decerna premiul. Rolul care i-a adus Dorotheei aprecierea juriului de la Cannes si nu numai este din filmul ""Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii"", lungmetrajul de debut al regizorului Catalin Mitulescu (castigatorul unui Palme da€™Or pentru scurtmetraj in 2004). In acest film, actrita interpreteaza personajul Eva, o adolescenta de 17 ani a carei maturizare se petrece pe fundalul ultimului an al dictaturii lui Ceausescu si pentru care Revolutia inseamna un moment de cotitura in destin. Pentru exceptionala interpretare care a dus la castigarea unui premiu acordat numai in cazuri deosebite la Cannes, Jurnalul National o declara pe Dorotheea Petre ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.