La numai doua zile dupa ce, in discursul despre Starea Natiunii, presedintele Vladimir Putin si-a reinnoit angajamentul de a lupta impotriva coruptiei, ieri, prin ordine semnate de ministrul de Interne si procurorul general al Rusiei, au fost inlatu
La numai doua zile dupa ce, in discursul despre Starea Natiunii, presedintele Vladimir Putin si-a reinnoit angajamentul de a lupta impotriva coruptiei, ieri, prin ordine semnate de ministrul de Interne si procurorul general al Rusiei, au fost inlaturati din functie 10 oficiali din serviciile de securitate, avand ranguri care variaza de la cel de procuror-adjunct, pana la comandant al unei sectii de politie. Demiterile nu au fost insotite de nici o explicatie oficiala. Aceste informatii, vehiculate de toate marile agentii de presa din Rusia si preluate de agentiile internationale nu au fost confirmate inca de institutiile de resort. Pe de alta parte, tot ieri, Andrei Belianinov, ex-spion KGB si director al unei companii de stat care detinea monopolul in comertul cu arme, a fost numit la conducerea serviciilor vamale, sector vizat de campania anticoruptie initiata de Kremlin. Departamentul de comunicare al Guvernului a anuntat ca desemnarea lui Belianinov, la o zi dupa ce Putin a transferat serviciul vamal sub autoritatea premierului Mihail Fradkov, este un lucru necesar in conditiile haosului si abuzurilor din acest domeniu. Pana in prezent, serviciile vamale erau in subordinea ministrului Economiei, German Gref, un liberal in conflict cu Fradkov in ceea ce priveste politica economica, premierul fiind partizanul unei economii controlate in mare parte de stat. Belianinov, la fel ca presedintele Putin, a facut parte din divizia externa a KGB care desfasura operatiuni in Germania Democrata in perioada comunista. Incepand cu anul 1991, Belianinov a condus compania de stat Rosoboronexport, care a detinut monopolul producerii de armament, si Agentia Federala de Achizitii de Armament. El il inlocuieste la sefia vamilor pe Aleksandr Jerikov, care va prelua un alt post. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.