Apicius este cunoscut in istorie ca autorul lucrarii ""De re coquinaria"", prima carte de bucate. Acesta a inventat o multime de sosuri si de feluri de mancare rafinate, pe care contemporanii lui le considerau duse pana la extreme. Retetele din aceasta carte constituie o sursa foarte buna ce ajuta la reconstructia modului in care manca populatia din jurul bazinului mediteranean in Antichitate. Preparatele pe care Apisius le-a inclus in cartea lui erau destinate clasei instarite. Potrivit lui Seneca, Apicius s-a sinucis pentru ca si-a cheltuit aproape toata averea pe mancaruri exotice si a realizat ca nu isi mai permitea sa consume asemenea delicatese.
GRUPARE. ""De re coqvinaria"" este impartita in zece capitole ce acopera practic toate domeniile gastronomiei, dupa cum arata si titlurile lor: Bucatarul grijuliu, Macelarul, Gradinarul, Mancaruri de tot felul, Legume si seminte, Specialistul in oratanii, Bucatarul fastuos, Patrupedele, Marea, Pescarul.
Despre autor:
Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Puterea rugăciunii aduce vindecarea inimii, a sufletului și a trupului
Sursa: garbo.ro
-
Cum se reciclează: cablurile și încărcătoarele, „inima” sustenabilității mobile
Sursa: green.start-up.ro
-
Femeile care redefinesc felul în care ne bucurăm de artă
Sursa: start-up.ro
-
După Auchan a venit rândul REWE: Penny deschide primul magazin autonom din...
Sursa: retail.ro
-
Care sunt cei mai cunoscuți lideri de business din România?
Sursa: futurebanking.ro
-
Ben Affleck și Jennifer Lopez, la un pas de despărțire? Problemele conjugale...
Sursa: kudika.ro
-
Nu alegi țara în care să te naști, dar poți alege locul în care să te...
Sursa: wall-street.ro