Directorul SRI a declarat, pentru Mediafax, ca imaginea Serviciului sufera din cauza controversei legate de dosarele de Securitate si a unui lobby initiat de persoane foarte bogate, care isi vad interesele afectate de informarile si sesizarile SRI. R
Directorul SRI a declarat, pentru Mediafax, ca imaginea Serviciului sufera din cauza controversei legate de dosarele de Securitate si a unui lobby initiat de persoane foarte bogate, care isi vad interesele afectate de informarile si sesizarile SRI. Radu Timofte a precizat ca presedintele Traian Basescu i-a transmis, la recenta sedinta de bilant a Serviciului, ca "SRI sufera din cauza imaginii" si ca presedintele i-a cerut ca Serviciul sa actioneze pentru remedierea acestui capitol deficitar. "Suferim din cauza dosarelor Securitatii si din cauza unui lobby al unor persoane cu bani foarte multi, care isi vad interesele afectate de unele informari pe care Serviciul le-a facut si chiar unele sesizari catre Parchet", a spus Timofte. El a sustinut ca persoanele respective sunt dispuse sa cheltuie foarte multi bani pentru "a denigra activitatea Serviciului". Seful SRI a aratat ca a primit deja din partea unor firme specializate mai multe oferte de gestionare a imaginii SRI. "Trebuie sa stim sa le alegem, trebuie sa fim foarte atenti, pentru ca pot fi si alte interese", a adaugat directorul SRI.
Timofte ramane in fruntea SRI
Directorul SRI a mai declarat, ieri, ca presedintele Traian Basescu i-a cerut sa nu demisioneze, mai intai pentru ca nu se identificase un inlocuitor, apoi din cauza ca nu exista o majoritate parlamentara pentru numirea altui director. Radu Timofte a precizat ca exista politicieni care "doresc sa isi faca un titlu de glorie" din a cere public demisia sefului SRI. "Sunt anumite persoane din PNL, cum cred ca sunt si in PSD, sunt si pe la PD, nu mai vorbesc la PRM, dar nu stiu sau nu am identificat pana acum daca sunt si la PC", a spus Timofte. El a afirmat ca si-a exprimat intentia de a demisiona din functia de director al SRI inca de la incheierea mandatului politic anterior. "Am vrut sa o fac, dar domnul presedinte Basescu mi-a spus sa mai raman putin pana se va gasi persoana potrvita sa-mi ia locul, iar dupa aceea mi s-a spus ca nu exista o majoritate parlamentara care sa asigure numirea unui nou director", a mai spus directorul SRI.
"Poate pentru mine ar fi simplu sa-mi iau palaria si bastonul si sa plec, dar intr-o societate normala trebuie sa las cuiva tainele care nu pot fi scrise ale acestui Serviciu", a sustinut Timofte. Conform directorului SRI nici un serviciu de informatii din Romania nu mai poate face jocurile unei persoane sau ale unui partid, pentru ca o informatie se promoveaza "cu stiinta a cel putin cinci pana la zece cadre de informatii, pornind de la ofiterul de caz", astfel ca orice imixtiune a directorului poate fi detectata cu usurinta si reclamata in consecinta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.