Moneda americana va trebui sa se deprecieze "semnificativ" paralel cu aprecierea monedelor din tarile exportatoare de petrol, precizeaza raportul bianual al FMI. Fondul nu a dat detalii referitoare la nivelul la care ar trebui sa ajunga moneda europe
Moneda americana va trebui sa se deprecieze "semnificativ" paralel cu aprecierea monedelor din tarile exportatoare de petrol, precizeaza raportul bianual al FMI. Fondul nu a dat detalii referitoare la nivelul la care ar trebui sa ajunga moneda europeana. Institutia internationala a aratat ca este nevoie de masuri pentru remedierea dezechilibrelor cererii mondiale si realinierea ratelor de schimb, una dintre acestea fiind deprecierea monedei americane.
Potrivit Reuters, economistul sef al FMI, Raghuram Rajan, a declarat dupa prezentarea raportului ca institutia internationala nu sustine deprecierea dolarului ca masura de remediere a dezechilibrelor comerciale internationale, mentionand ca este important ca rigiditatile din cadrul pietelor de schimb sa fie indepartate.
"In nici un caz nu cer deprecierea dolarului. Pietele de schimb fac ceea ce trebuie. Este important sa le permitem sa indeparteze rigiditatile in zonele in care acestea exista, astfel incat ratele de schimb sa poata face fata modificarilor", a declarat Rajan intr-o conferinta de presa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.