Presedintele Traian Basescu a semnat ieri decretul de numire a lui Dan Voinea in functia de procuror militar sef adjunct al Sectiei Parchetelor Militare, din cadrul Parchetului General. Dan Voinea a fost propus de ministrul Justitiei, Monica Macovei,
Presedintele Traian Basescu a semnat ieri decretul de numire a lui Dan Voinea in functia de procuror militar sef adjunct al Sectiei Parchetelor Militare, din cadrul Parchetului General. Dan Voinea a fost propus de ministrul Justitiei, Monica Macovei, pentru acest post, la sfarsitul lunii martie, el primind apoi aviz favorabil de la Consiliul Superior al Magistraturii, cu unanimitate de voturi. Dan Voinea este procuror militar din anul 1982, intre anii 1997 si 2000 el detinand sefia Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Pe masa procurorului Dan Voinea se afla in instrumentare doua dintre cele mai importante dosare. Este vorba de cel al Mineriadei din 13-15 iunie 1990 si cel al Revolutiei din decembrie 1989, in ambele fiind pus sub acuzare fostul sef al statului, Ion Iliescu.
Pe de alta parte, dupa cum se stie, propunerea ministrului Monica Macovei privind functia de procuror militar sef al Sectiei Parchetelor Militare, care urma sa fie ocupata de Vasile Doana, a fost respinsa atat de CSM, cat si de presedintele Traian Basescu. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.