Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri, intr-o conferinta de presa a PNL, ca a primit scrisoarea semnata de seful statului Traian Basescu, in care se ridica problema oportunitatii numirii lui Victor Dobre ca ministru, adaugand ca va analiz
Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri, intr-o conferinta de presa a PNL, ca a primit scrisoarea semnata de seful statului Traian Basescu, in care se ridica problema oportunitatii numirii lui Victor Dobre ca ministru, adaugand ca va analiza documentul si ii va comunica presedintelui punctul sau de vedere, "in timpul potrivit". Tariceanu a aratat ca Victor Dobre este intr-adevar "o persoana competenta", "un adevarat profesionist", care s-a achitat cu "multa responsabilitate" de sarcinile pe care le-a avut ca secretar de stat in Ministrul Administratiei si Internelor, calitate in care a avut si o responsabilitate in coordonarea eforturilor pe zona inundatiilor, dar a remarcat ca Romania are 22 de milioane de cetateni. "Si nu pot sa-mi imaginez ca depindem de un singur om, fie el foarte profesionist", a spus liderul PNL. Tariceanu s-a declarat, totodata, convins ca exista in Romania si alte persoane care au "pricepere organizatorica", carora Victor Dobre ar putea sa le impartaseasca din experienta pe care a capatat-o. "Combaterea efectelor inundatiilor nu tine de o singura persoana", a mai spus Tariceanu, mentionand ca este vorba de un mecanism foarte amplu, care trebuie sa functioneze in orice conditii si care nu poate depinde de o singura persoana. "Ce facem, de exemplu, daca avem alegeri anticipate si domnul Victor Dobre trebuie sa se retraga", in cazul demisiei Guvernului, a mai intrebat el. Intrebat daca schimbul de scrisori intre Cotroceni si Palatul Victoria, care a inlocuit intalnirile tete-a-tete, tradeaza o racire a relatiilor presedinte-premier, Tariceanu a argumentat ca aceasta comunicare este o metoda institutionala consfintita.
La randul sau, senatorul Puiu Hasotti a apreciat ca functia de ministru delegat pentru Relatia cu Parlamentul este, poate, una "cu mai putine galoane", dar foarte importanta in ceea ce priveste bunul mers al procesului legislativ. El a fost de parere ca, daca Victor Dobre a fost un foarte bun secretar de stat, ar fi la fel de bun si in postul de ministru pentru Relatia cu Parlamentul. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.