Omagiu Micului Paris. Locanta Jaristea reprezinta un astfel de onor. Povestea localului a inceput pe Podul Calicilor, in anul 1991, cand a fost redeschis stabilimentul de la raspantia cu Ulita Gladiolelor, aducand in prezent vremuri dupa care multi d
Omagiu Micului Paris. Locanta Jaristea reprezinta un astfel de onor. Povestea localului a inceput pe Podul Calicilor, in anul 1991, cand a fost redeschis stabilimentul de la raspantia cu Ulita Gladiolelor, aducand in prezent vremuri dupa care multi dintre noi, desi le cunoastem numai din cartile de istorie si de la muzeu, tanjim cu nesat. Este vorba despre Bucurestiul de la 1900, cand oamenii erau mai veseli, femeile mai frumoase, rochiile mai minunate, bijuteriie veritabile, iar restaurantele si toate celelalte localuri erau pline ochi, atat de clienti, cat si de bunatati. Aceasta este lumea pe care o readuce la viata patroana de la Locanta Jaristea. Un local de boieri rasati, unde oricine intra este intampinat cu politete, veselie, rabdare, pofta de viata, chiar de stapana locului, Laura Nicolau, care vegheaza seara de seara ca toti cei care ii trec pragul sa fie multumiti, iar la plecare sa aiba deja gandul revenirii. Desi pastreaza stilul inceputului secolului trecut, Locanta Jaristea (strada George Georgescu 50-52) isi improspateaza periodic aspectul, ca si meniul, care include tot ce este romanesc veritabil, dar mai ales fineturi alese, din cele facute intocmai pentru desfatare si viata buna. Astfel, localul ofera celor care ii trec pragul fineturi de genul licurinilor, salate de tiri, zumaricale, raci si vinuri alese. Pentru cei care vor sa aiba si acasa bunatatile de la Jaristea, locanta va poate bate la poarta, indiferent de coltul orasului in care se afla aceasta, si ofera in regim de catering mizilicuri, vanaturi, frigarui, kebab si patricieni, cofeturi si placinte, tuici, limonade si vinuri de la beci. Parfumul de la 1900 nu a impiedicat modernizarea locului si adaptarea la vremurile moderne, iar Jaristea organizeaza la cerere baluri de binefacere, expozitiuni, lansari de cartulii sau dictionare, soirele de prezentare, dineuri diplomaticesti sau de negotiu, zaiafeturi de beizadele si agape.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.