Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) este de acord cu propunerea companiilor de constructii privind reducerea TVA in domeniu. Mai mult, reprezentanti ai ministerului vor sustine aceasta varianta in discutiile cu Ministerul
Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) este de acord cu propunerea companiilor de constructii privind reducerea TVA in domeniu. Mai mult, reprezentanti ai ministerului vor sustine aceasta varianta in discutiile cu Ministerul Finantelor Publice, potrivit declaratiilor facute, ieri, de ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely. "Consider ca este prea inalt pragul actual, care cere unei firme sa aiba experienta de trei ori mai mare decat valoarea investitiei. Vom solicita ca, in cazul investitiilor mari, valoarea lucrarilor executate pana la momentul licitatiei sa fie de aproximativ 1,5 ori mai mare decat costul proiectului", a spus Laszlo Borbely. Patronatele din constructii au solicitat in mai multe randuri reducerea substantiala sau eliminarea TVA la constructia, consolidarea si reabilitarea locuintelor, sustinand ca masura ar determina o serie de reactii pozitive ale pietei.
Printre acestea se numara scaderea costurilor lucrarilor, un acces mai facil la achizitionarea unei locuinte, cresterea volumului de investitii, cresterea numarului de locuri de munca si reducerea muncii la negru.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.