Adrian Nastase a ramas intr-o singura noapte si fara functia in partid si fara scaunul de presedinte al Camerei Deputatilor. Intr-o sedinta-maraton de aproape zece ore, liderii PSD si presedintii filialelor au dezbatut soarta celui care altadata cond
Adrian Nastase a ramas intr-o singura noapte si fara functia in partid si fara scaunul de presedinte al Camerei Deputatilor. Intr-o sedinta-maraton de aproape zece ore, liderii PSD si presedintii filialelor au dezbatut soarta celui care altadata conducea partidul din Palatul Victoria. Tentativa de contraatac a lui Nastase din cursul zilei de marti a ramas fara suces. Chiar daca o larga majoritate a deputatilor PSD au semnat o declaratie de sprijin pentru Nastase, iar majoritatea filialelor doresc un Congres extraordinar, Nastase era dinainte condamnat. Astfel ca la inceputul sedintei, la ora 17.00 atmosfera ii era ostila lui Nastase.
Cel mai virulent a fost Marian Vanghelie: "Lucrul cel mai important pentru Romania e sa terminam cu grupurile mafiote gen Petrache-Bittner-Adrian Nastase. In momentul de fata, Adrian Nastase impreuna cu Petrache si Bittner intentioneaza un congres pentru ca ei cred ca pot sa-l puna pe Titus Corlatean presedinte." Pledoaria lui Nastase nu l-a salvat, astfel incat liderii PSD i-au cerut dubla demisie. Decizia a fost adoptata cu 36 de voturi "pentru", 16 "contra" si o abtinere. Geoana nu si-a ascuns iritarea pentru faptul ca Nastase a trebuit sa fie fortat sa demisioneze: "In mod normal, nu ar fi trebuit sa ajungem aici si cred ca sugestia pe care i-am facut-o ieri ar fi trebuit sa fie suficenta pentru el, sa inteleaga ca are o obligatie pentru partid si, in orice tara europeana democratica, un lider politic, mai ales la talia si la experienta lui Adrian Nastase, ar fi luat probabil singur o astfel de decizie". In privinta congresului, Geoana a declarat ca o decizie o va lua Consiliul National al PSD, dar numai dupa Raportul de tara din mai al Comisiei Europene. Nastase a acuzat conducerea partidului ca incearca sa-si rezolve problemele aruncand vina pe umerii sai: "Consider ca, intr-o anumita masura, este vorba, mai curand, de o varianta care cauta un tap ispasitor pentru problemele care sunt mai complicate ale partidului". Totusi, se va supune deciziei luate, a continuat el, pentru a vedea daca declinul partidului va fi stopat de retragerea sa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.