Dupa mai multe zile consecutive de crestere, in care a ajuns la cursul de la jumatatea lui februarie, ieri euro a facut un pas inapoi.
"Pragul de 3,55 lei se dovedeste unul foarte solid, iar multi vanzatori considera ca nu se vor mai intalni c
Dupa mai multe zile consecutive de crestere, in care a ajuns la cursul de la jumatatea lui februarie, ieri euro a facut un pas inapoi.
"Pragul de 3,55 lei se dovedeste unul foarte solid, iar multi vanzatori considera ca nu se vor mai intalni cu un astfel de nivel, explica un dealer bancar. Pe acest fond, oferta de valuta a fost generoasa, anticipandu-se o noua crestere a leului avand in vedere licitatia de depozite la o luna pe care o va organiza BNR, unde se spera ca volumul atras din piata va fi mai mare decat la precedentele. Nici piata monetara nu a fost foarte generoasa, dobanzile over night coborand de la clasicul 7 - 8% la 2 - 4%".
Cursul mediu al euro a coborat de la 3,5391 la 3,5260 lei. Deschiderea s-a facut la 3,53 - 3,5350 lei, valori apropiate de inchiderea de marti, dupa care moneda unica a inceput sa scada, minimul fiind atins in partea a doua a zilei, de la 4,5150 la 3,52 lei. Scaderea euro a adus si o reducere a cursului dolarului, de la 2,9596 la 2,9314 lei.
Moneda americana a pierdut suportul de pe pietele internationale, paritatea euro/dolar urcand ieri de la 1,1943 - 1,1984 dolari, acum doua zile la 1,2008 - 1,2063 dolari. Depasirea de catre euro, dupa mai bine de o saptamana, a pragului de 1,20 dolari este o consecinta a faptului ca ianuarie a fost a doua luna consecutiva in care intrarile de capital in SUA au fost mai mici decat deficitul comercial, care s-a ridicat, in prima luna a anului, la 68,5 miliarde dolari. Evolutia negativa a dolarului a avut drept efect cresterea pretului unciei de aur, pe piata londoneza, de la 545,80 dolari, marti seara, la 551,25 dolari, ieri dimineata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.