Salariu de 1,5 milioane euro pe luna
Presedintele executiv al DaimlerChrysler, Dieter Zetsche, nu a facut nici un secret din faptul ca are un salariu de baza lunar de 1,5 milioane euro (1,82 milioane dolari), informeaza AP. Vorbind la adunarea
Salariu de 1,5 milioane euro pe luna
Presedintele executiv al DaimlerChrysler, Dieter Zetsche, nu a facut nici un secret din faptul ca are un salariu de baza lunar de 1,5 milioane euro (1,82 milioane dolari), informeaza AP. Vorbind la adunarea anuala a actionarilor, presedintele Consiliului de Supraveghere al companiei auto germane, Hilmar Kopper, a confirmat ca presedintele executiv al companiei, Dieter Zetsche, numit pe aceasta functie la inceputul anului curent, va primi un salariu de baza de 1,5 milioane euro (1,82 milioane dolari). Kopper a adaugat ca presedintele executiv va mai primi inca un salariu si jumatate in plus, daca DaimlerChrysler isi va atinge tintele. Salariul lui Zetsche este totusi cu mult sub cele 13,3 milioane dolari primiti de presedintele executiv al companiei Ford, Bill Ford, primiti pe anul 2005 dar si sub cele 10 milioane dolari ai lui Rick Wagoner, presedintele executiv al companiei General Motors Corp. primiti pe anul 2004. Salariul lui Wagoner pentru anul 2005 nu a fost inca dezvaluit. De asemenea, presedintele executiv al Deutsche Bank AG, Josef Ackermann, a avut un salariu de 11,9 milioane euro anul trecut, din care 1,15 milioane euro au fost salariu efectiv si 10,75 milioane euro in cash si actiuni.

Deutsche Bank, amendata pentru vicii de gestiune
Autoritatea Serviciilor Financiare (FSA) ale Marii Britanii a amendat marti Deutsche Bank AG cu 6,4 milioane lire sterline (11,2 milioane dolari), pentru vicii de gestiune de piata, aceasta fiind a treia amenda ca marime pe care autoritatea britanica a aplicat-o pana acum, informeaza AP. Penalizarea este legata de tranzactia improprie facuta de Deutsche Bank, cea mai mare banca comerciala germana, in luna martie a anului 2004, tranzactie in care au fost implicate actiuni ale producatorului de autocamioane suedez Scania AB si actiuni ale firmei elvetiene de biotehnologie Cytos Biotechnology AG. Autoritate de reglementare britanica l-a mai amendat si pe fostul director pe tranzactiile valutare europene al Deutsche Bank, David Maslen, cu 350.000 de lire sterline (611.000 dolari sau 509.000 euro) ca penalitati legate de respectiva tranzactie. Penalizarea s-a facut pe baza "esuarii in observarea standardelor dupa care se conduce piata" precum si din cauza "gestionarii afacerii fara pricepere, grija si sarguinta", a declarat FSA.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.