Majoritatea celor activi in economia romaneasca sunt deja familiarizati cu programele de gestiune Ciel. Dar putini sunt cei care stiu cine coordoneaza intreaga activitate a companiei. Pe Dan Damian l-am cunoscut cu ocazia unei conferinte de presa org

Majoritatea celor activi in economia romaneasca sunt deja familiarizati cu programele de gestiune Ciel. Dar putini sunt cei care stiu cine coordoneaza intreaga activitate a companiei. Pe Dan Damian l-am cunoscut cu ocazia unei conferinte de presa organizate la inceputul anului. Impresia de atunci era a unui om energic, acea personalitate care isi realizeaza toate obiectivele.

O experienta de invidiat in industria de servicii

"Experienta mea de manager intr-o companie multinationala a inceput in 1997, cand am fost ales pentru pozitia de Regional Sales Manager pe zona de est a Romaniei in MobilRom (fost Dialog, acum Orange)", ne-a declarat Damian. Cei doi ani petrecuti in acea pozitie au insemnat atat acumularea unei importante experiente comerciale in domeniul serviciilor, cat si confirmarea, prin rezultatele obtinute, a potentialului sau de a organiza echipe si de a livra rezultate. Dupa doi ani, a acceptat sa faca acelasi lucru, dar la nivel national si, astfel, a venit la Bucuresti, ca General Sales Manager al Telemobil. Era perioada relansarii dinainte de Zapp. "Acest post mi-a folosit drept <> spre cel de director Vanzari si Marketing la Sodexho Pass Romania", isi aminteste Damian. "Am trecut de la servicii de telecomunicatii la servicii financiare tip B2B (business to business, n.r.), dar am preluat si responsabilitatile de marketing, completandu-mi astfel experienta si expertiza comerciala", a continuat managerul de la Ciel. Aceasta, precum si rezultatele obtinute (tot prin valoarea echipelor coordonate), i-au facut pe cei de la Medicover sa-i propuna pozitia de director comercial in cadrul companiei. Desi considerata o provocare mai ales prin schimbarea radicala a domeniului de activitate, pentru Dan Damian, acceptarea acestui post a fost doar o trecere la un alt nivel. "Acelasi tip de vanzare plus alt tip de servicii (servicii medicale de inalta valoare) egal alta provocare", a sintetizat, matematic, acesta. Odata provocarea acceptata, a urmat indeplinirea misiunii, care s-a concretizat in cresterea cifrei de afaceri a companiei cu 30 - 50% de la an la an, timp de aproape 4 ani.

Ambitiile companiei Ciel coincid cu cele personale

"Pentru ca sunt un om dinamic, deschis spre schimbare si cu rezultate bune <>, am avut intotdeauna oferte de la firmele de recrutare si head hunting", marturiseste Dan Damian. Sigur ca in alegerea unei oferte a primat nu doar o noua provocare, dar si un salt calitativ in cariera. Asa se explica si acceptarea postului de director general, in cadrul companiei Ciel Romania, care, potrivit studiilor, este lider de piata pe segmentul sau: in productia si distributia de software de gestiune economica. Compania are in continuare ambitii mari de crestere, pe care si le-a asumat, chiar daca acest post a insemnat odata in plus schimbarea domeniului de servicii in care activa: de la cele medicale la cele informatice.

Administrarea resurselor umane este o arta

Una dintre principalele probleme cu care se confruna managerii de top este administrarea resurselor umane. "Satisfactia mea personala este data de obtinerea de rezultate si de atingerea unor obiective ambitioase, cu ajutorul unor echipe de profesionisti", ne-a marturisit Damian. "Sa fiu un invingator intr-o echipa de invingatori - spun asta si pentru ca vreau sa subliniez importanta lucrului in echipa si a atitudinii celor cu care imi aleg sa lucrez in atingerea tintelor", a tinut sa mentioneze directorul general de la Ciel. Un manager este un administrator de resurse, si se confrunta deci si cu greutatea in a gestiona cele 24 de ore din resursa zilnica de timp.
Armonizarea intre viata profesionala si cea privata se poate face prin maximizarea calitatii timpului petrecut cu prietenii sau familia, adica nu numai sa stai cu ei (in fata televizorului, de exemplu), ci sa initiezi si sa organizezi programe pe hobby-urile comune. Cu cat aceste evenimente sunt mai dinamice si mai intense, cu atat echipa de prieteni sau echipa din membrii familiei se "sudeaza" mai bine si "incarcarea bateriilor" este mai eficienta - pentru consumarea acestei energii, nu-i asa, in interes profesional.

Proiecte ambitioase pe ambele planuri

Am inceput aici, la Ciel, mai multe proiecte, cu proiectie atat pe termen scurt, cat si pe termen mediu si lung. Principalele sunt cel de imbunatatire si diversificare a produselor informatice si cel de crestere, atat cantitativa, dar mai ales calitativa, a retelei de distributie la nivel national. Prin aceste proiecte vrem sa asiguram in anii urmatori o crestere a companiei Ciel care sa fie superioara celei prognozate de analistii pietei de IT pentru Romania. In plan personal voi incepe o noua etapa a relatiei cu fiul meu, Mihnea, care va veni la Bucuresti si va locui cu mine, sper, ca tanar student la una din universitatile din Capitala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.