MONITORIZARE. Expertii Oficiului Veterinar si pentru Alimente din cadrul Comisiei Europene vor evalua in Romania, in perioada 17-21 septembrie 2007, situatia in ceea ce priveste controalele oficiale intreprinse de autoritatile romanesti, informeaza A
MONITORIZARE. Expertii Oficiului Veterinar si pentru Alimente din cadrul Comisiei Europene vor evalua in Romania, in perioada 17-21 septembrie 2007, situatia in ceea ce priveste controalele oficiale intreprinse de autoritatile romanesti, informeaza Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor. Ei vor verifica modul in care se realizeaza sistemele de control in sectoare, precum igiena produselor alimentare de origine animala si non-animala, protectia si sanatatea plantelor, importul de alimente de origine animala si vegetala, furaje si nutritia animalelor, medicamente de uz veterinar si reziduuri, subproduse de origine animala si sanatatea animalelor.


VERIFICARI. Serviciile veterinare din Romania vor inmulti controalele la pasarile domestice si salbatice pentru a preveni gripa aviara, pe fondul migratiilor de toamna si evolutiei acestei boli in unele tari europene, informeaza Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Supravegherea se desfasoara tinand cont de factorii de risc reprezentati de coridoarele de migratie, marile densitati de pasari domestice (exploatatiile profesionale), existenta luciurilor de apa, pasari domestice lasate pe luciurile de apa. Se va continua verificarea masurilor legate de respectarea regulilor de biosecuritate in exploatatiile de pasari si se va verifica daca pasarile din gospodarii sunt inchise si mentinute in curti. (Nicoleta Catana)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.