Traficul pe Valea Oltului a fost ieri reluat, pe ambele sensuri. Tronsonul rutier construit in dreptul localitatii Caineni pentru a permite reluarea circulatiei pe Valea Oltului va fi insa asfaltat dupa ce conditiile meteo vor permite efectuarea lucr
Traficul pe Valea Oltului a fost ieri reluat, pe ambele sensuri. Tronsonul rutier construit in dreptul localitatii Caineni pentru a permite reluarea circulatiei pe Valea Oltului va fi insa asfaltat dupa ce conditiile meteo vor permite efectuarea lucrarilor, la peste 10 grade Celsius, a declarat ieri agentiei Mediafax ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre.
"A fost reluata circulatia pe ambele benzi, pe un traseu complet nou, cu o lungime de aproape 400 de metri, astfel incat se poate circula in conditii bune. In functie de vreme, va urma turnarea asfaltului. Nu se poate face aceasta operatiune la temperaturi sub 10 grade", a afirmat Dobre.
Pe tronsonul respectiv, pietruit dar neasfaltat, nu sunt restrictii de tonaj, fiind insa impusa o viteza maxima de 30 de kilometri pe ora. Circulatia feroviara ramane in continuare inchisa, urmand sa fie construit un tunel cu o lungime de 108 metri, a mai spus Dobre.
Dupa blocarea circulatiei auto si feroviara la 28 decembrie 2005, in urma unor masive caderi de stanci, la 11 ianuarie a fost reluat traficul rutier usor de pana la 7,5 tone, iar in 28 ianuarie a fost redeschis si traficul greu, insa in zona Caineni s-a circulat pe un singur fir.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.