Romanii sunt dispusi sa apeleze la un credit bancar in principal pentru achizitionarea sau construirea unei locuinte. Potrivit unui sondaj realizat de publicatia electronica BankingNews, 54% dintre repondenti au optat pentru un credit ipotecar/imobil
Romanii sunt dispusi sa apeleze la un credit bancar in principal pentru achizitionarea sau construirea unei locuinte. Potrivit unui sondaj realizat de publicatia electronica BankingNews, 54% dintre repondenti au optat pentru un credit ipotecar/imobiliar, in timp ce 16% dintre repondenti au ales imprumutul pentru nevoi personale, care este un credit facil ce se poate accesa fara ca beneficiarul sa fie nevoit sa justifice in ce scop va utiliza banii. Pe locul al treilea s-a situat creditul auto, care a intrunit 15% dintre voturi.
Si finantarea pentru societatile comerciale a starnit interesul participantilor la sondaj. Astfel, 7% dintre optiunile exprimate au fost pentru creditul destinat investitiilor in afaceri. Pe pozitia a cincea s-a clasat imprumutul pentru studii, care este dorit de 4% dintre participantii la vot. La egalitate, cu cate 2%, s-au plasat creditul pentru bunuri si cel pentru vacanta, care arata ca aceste tipuri de finantari nu-si prea mai gasesc locul, deoarece pot fi suplinite de imprumutul pentru nevoi personale nenominalizate. Sondajul s-a realizat in perioada 16 ianuarie - 28 februarie 2006, la care au raspuns 1803 persoane, vizitatori ai site-ului mentionat. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.