Deputatii vor trebui sa completeze, pana la sfarsitul lunii martie, noile formulare privind apartenenta sau neapartenenta, ca agent sau colaborator, la fosta politie politica, conform ordonantei de urgenta de modificare a Legii 187/1999 privind acces
Deputatii vor trebui sa completeze, pana la sfarsitul lunii martie, noile formulare privind apartenenta sau neapartenenta, ca agent sau colaborator, la fosta politie politica, conform ordonantei de urgenta de modificare a Legii 187/1999 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea securitatii ca politie politica. Potrivit presedintelui Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, Biroul permanent atrage atentia grupurilor parlamentare ca deputatii trebuie sa completeze aceste formulare. "Din cate am inteles, este vorba de un nou continut al conceptelor de politie politica, agent, ofiter, informator. Reprezentantul Guvernului ne-a spus ca in aceste conditii, fiind vorba de un continut oarecum diferit, o astfel de completare ar fi necesara", a spus Nastase. Ordonanta de urgenta nr. 16/2006 de modificare a Legii nr.187/1999 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea securitatii ca politie politica prevede obligatia atat a parlamentarilor, cat si a secretarului general, secretarilor generali adjuncti si a directorilor departamentelor Camerei Deputatilor de a face o declaratie autentica, pe propria raspundere, privind apartenenta sau neapartenenta, ca agent sau colaborator, la politia politica comunista.
Aceste declaratii se depun, in plic inchis, la presedintele Camerei Deputatilor.
Plicurile care contin aceste declaratii vor fi trimise, pana pe 28 martie a.c., la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS). In materialul analizat de conducerea Camerei sunt precizate si prevederile din ordonanta referitoare la desemnarea membrilor Colegiului CNSAS, aceasta problema urmand sa fie analizata de conducerile reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.