Fostul ministru al Finantelor, Mihai Tanasescu, a fost audiat ieri, pentru a doua oara ca martor la Parchetul Instantei Supreme, in legatura cu cazul ordonantei privind datoriile Petromidia. La precedenta audiere din 6 februarie, Tanasescu a explica
Fostul ministru al Finantelor, Mihai Tanasescu, a fost audiat ieri, pentru a doua oara ca martor la Parchetul Instantei Supreme, in legatura cu cazul ordonantei privind datoriile Petromidia. La precedenta audiere din 6 februarie, Tanasescu a explicat procurorilor care au fost ratiunile in baza carora Executivul condus de Adrian Nastase a hotarat transformarea in obligatiuni a restantelor bugetare ale Petromidia existente la data de 30 septembrie 2003. El a apreciat ca ordonanta a fost benefica pentru statul roman, permitand ca un contribuabil sa poata plati in continuare taxe catre buget.
In acelasi caz au mai fost audiati secretarul general al PSD si fost ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, si Ovidiu Musetescu, fostul sef al APAPS. Potrivit unor surse judiciare, fostul premier Adrian Nastase si fostul ministru al Economiei Dan Ioan Popescu vor fi convocati la Parchet, in aceasta saptamana, pentru a da detalii, in acest caz. Actul normativ a fost emis de Guvern la 24 octombrie 2003 si a stabilit transformarea datoriei istorice la buget a rafinariei Petromidia, in valoare de 603 milioane de dolari, inclusiv dobanzi si penalitati, in obligatiuni cu maturitate de sapte ani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.