Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a declarat marti seara, la o emisiune tv, ca in ceea ce priveste relatia sa cu procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, aceasta "este o relatie nici fericita, dar nici de razboi". In plus, ministrul Justitiei a
Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a declarat marti seara, la o emisiune tv, ca in ceea ce priveste relatia sa cu procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, aceasta "este o relatie nici fericita, dar nici de razboi". In plus, ministrul Justitiei a anuntat ca va prezenta, in luna martie, in Parlament, rapoartele de activitate ale Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie si Departamentului National Anticoruptie. "Expertii straini au evaluat activitatea DNA si a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) din cadrul PICCJ. Cred ca a fost foarte bine la aceste capitole si deja steguletul rosu de la justitie si-a schimbat putin culoarea, dar sunt probleme la alte directii din cadrul Parchetului General. Ma refer la sectia a II-a, Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica, unde deja conducerea a fost revocata. Problemele din Justitie par sa se rezolve, destul de greu, dar totusi mergem inainte.
Pasii se fac mai greu decit credeam. De exemplu, in ceea ce priveste subordonarea noii Directii Nationale Anticoruptie fata de Parchetul General, nu as putea spune ca a fost un pas inainte, dar nu pot spune nici ca a fost un pas inapoi, adica nici infrangere, nici victorie.
Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a recunoscut, marti seara, intr-o emisiune televizata, ca nu are o relatie profesionala fericita cu procurorul general al Romaniei, Ilie Botos. "Acum, eu nu o sa va spun ca relatia mea cu domnul Botos este una fericita, dar o sa va spun ca nu este nici de razboi. Oricum, trebuie sa stiti ca vorbim foarte rar", a declarat ministrul Justitiei. Monica Macovei a precizat ca va prezenta, in luna martie, in Parlament, rapoartele de activitate ale Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) si Departamentului National Anticoruptie (DNA).
Ministrul Justitiei a adaugat ca expertii straini au evaluat activitatea DNA si a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) din cadrul PICCJ, evaluare care a iesit foarte bine. In context, ea a subliniat ca sunt probleme la alte directii din cadrul Parchetului General, una dintre ele fiind sectia a II-a, Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica, conducerea acesteia fiind revocata. In ceea ce priveste subordonarea noii Directii Nationale Anticoruptie fata de Parchetul General, Monica Macovei considera ca adoptarea ordonantei in forma actuala nu este o infrangere, dar, poate, nu este nici o victorie.
"In continuare, DNA va putea sa lucreze si sa aiba acea autonomie functionala si financiara, mai mica decat varianta initiala, dar o va avea totusi, asa incat sa-si faca dosarele mai departe", a precizat Macovei, subliniind ca DNA va avea, in cadrul PICCJ, un buget individualizat, chiar daca apare ca ordonator secundar de credite.
Pe de alta parte, Macovei a negat ca ar fi amenintat ca demisioneaza daca Guvernul Tariceanu nu isi asuma raspunderea pe pachetul de modificari ale legilor justitiei. "Am avut o discutie in contradictoriu cu cei din Coalitie, in care m-au asigurat de suportul lor politic in Parlament. Nu am pus problema demisiei niciodata", a adaugat ministrul Justitiei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.