Cumuland mesele principale, gustarile dintre acestea si bauturile, un American obisnuit consuma echivalentul a aproximativ 20 de lingurite de zahar, in fiecare zi, potrivit Administratiei americane pentru Alimente si Medicamente (FDA). Pentru a mai r
Cumuland mesele principale, gustarile dintre acestea si bauturile, un American obisnuit consuma echivalentul a aproximativ 20 de lingurite de zahar, in fiecare zi, potrivit Administratiei americane pentru Alimente si Medicamente (FDA). Pentru a mai reduce numarul caloriilor, dar a pastra servirea unui desert, multi oameni apeleaza la indulcitori precum zaharina si aspartamul. Intr-un articol publicat in revista online, FDA Consumer, agentia avertizeaza ca inca mai exista intrebari cu privire la posibilitatea ca zaharina sa cauzeze cancer si ca "desi indulcitorii sunt folositi la scara larga, ei sunt insotiti de etichete care avertizeaza in legatura cu riscuri potentiale". Agentia sustine ca desi aspartamul a fost criticat in ultimii ani de anumiti oameni care au vrut sa lege indulcitorul de tumori cerebrale si alte boli grave, el este un produs sigur. "FDA sustine in continuare aprobarea initiala in legatura cu aspartamul, iar teste ulterioare au demonstrat ca produsul este sigur". "Un foarte mic procent din populatie este sensibil la unul dintre compusii indulcitorului si ar trebui sa-si limiteze consumul". Totusi, agentia a mentionat ca nu va ezita sa actioneze in favoarea sanatatii publice daca vor aparea dovezi stiintifice credibile care sa indice o problema in acest sens.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.