Biroul Permanent National al Partidului Democrat l-a delegat pe Emil Boc sa faca diligentele necesare pentru a fi declansate discutiile cu PPCD in vederea crearii polului crestin-democrat. "Trebuie sa recunosc, onest, ca prima oferta este cea facuta
Biroul Permanent National al Partidului Democrat l-a delegat pe Emil Boc sa faca diligentele necesare pentru a fi declansate discutiile cu PPCD in vederea crearii polului crestin-democrat. "Trebuie sa recunosc, onest, ca prima oferta este cea facuta PPCD. De aceea, presedintele Emil Boc a fost mandatat de BPN sa faca diligentele necesare. Probabil ca Boc si Ciuhandu vor face o agenda comuna pentru discutii preliminar", a declarat presedintele executiv al PD, Adriean Videanu.
Potrivit acestuia, PD nu a facut oferte altor partide, ci le asteapta pe cele care cred in platforma populara sa-si manifeste interesul fata de initiativa democrata. Totusi, Videanu a precizat ca, in ceea ce priveste discutiile cu PPCD, "un astfel de demers politic inseamna negociere, iar negocierea se poate solda si cu un esec". In opinia acestuia, initiativa democratilor de a crea un mare partid popular nu afecteaza relatiile cu PNL din cadrul Aliantei. "PD are in programul sau politic sustinerea lui Traian Basescu la un nou mandat pentru functia de presedinte al Romaniei in 2009", a subliniat liderul PD, explicand totodata ca in negocierile care vor fi purtate cu formatiunile care vor sa adere la proiectul PD se va negocia si acest aspect.
In acelasi context, Videanu a declarat ca PD, ca viitor membru cu drepturi depline al Partidului Popular European, "nu are nevoie de nici un aviz, aprobare, nici de la PPCD, nici de la UDMR, pentru ca PD va deveni membru cu drepturi depline al PPE, odata cu intrarea Romanie in UE". "Nu cred ca este corect ca cineva sa se erijeze in arbitru atata timp cat procedurile de a deveni membru al PPE sunt cu totul si cu totul altele", a adaugat acesta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.