Acupresura s-a dovedit mai eficienta in ameliorarea durerilor de spate decat tratamentele conventionale, potrivit unui studiu taiwanez. Aproape 90% dintre pacienti au declarat ca durerile de sale s-au diminuat considerabil dupa terapia cu acupresura,
Acupresura s-a dovedit mai eficienta in ameliorarea durerilor de spate decat tratamentele conventionale, potrivit unui studiu taiwanez. Aproape 90% dintre pacienti au declarat ca durerile de sale s-au diminuat considerabil dupa terapia cu acupresura, care consta in apasarea cu varful degetelor a acelorasi puncte din corp stimulate in timpul acupuncturii. Cercetatorii al caror studiu a fost publicat de British Medical Journal Online au recrutat 129 de pacienti suferinzi de dureri cronice de spate, de la o clinica ortopedica. Jumatate au fost tratati cu fizioterapii conventionale iar cealalta jumatate cu acupresura. Acupresura a redus dizabilitatile la 89% dintre cei tratati, iar imbunatatirile remarcate au durat sase luni. Acupresura s-a dovedit eficienta si pentru cei care sufereau de dureri la picioare sau dureri "care interferau cu munca" pe care o desfasurau.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.