Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) va reorganiza structura teritoriala a Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), prin infiintarea a opt centre de coordonare la nivel national, posturile de conducere urmand sa fie scoase
Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) va reorganiza structura teritoriala a Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), prin infiintarea a opt centre de coordonare la nivel national, posturile de conducere urmand sa fie scoase la concurs luna viitoare. Noua structura a ANL va fi compusa din opt birouri de coordonare, dintre care doua vor functiona in Capitala, iar celelalte in Braila, Craiova, Piatra-Neamt, Timisoara, Targu Mures si Oradea. "Noii manageri vor asigura legatura intre administratia centrala si autoritatile locale si vor raspunde direct de modul in care se desfasoara activitatile ANL", a precizat Laszlo Borbely, ministru delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului. Acesta a amintit mai multe cazuri in care sute de apartamente deja finalizate nu au putut fi date in folosinta din cauza lipsei utilitatilor, astfel de situatii fiind semnalate in judetele Cluj, Bacau, Botosani, Galati si Constanta. "Nu vom mai porni nici o investitie fara sa avem din partea autoritatilor locale garantia asigurarii utilitatilor", a mai spus Borbely, care a adaugat ca va solicita primariilor un calendar exact al programelor referitoare la asigurarea utilitatilor in noile locuinte. Potrivit estimarilor MTCT, anul acesta vor fi finalizate lucrarile de constructie pentru aproximativ 4000 de apartamente prin ANL, dintre care 500 in Bucuresti.
Referindu-se la proiectul cartierului bucurestean Henri Coanda, Borbely a afirmat ca primaria Sectorului 1 a eliberat autorizatia de constructie pentru terenul din zona sa administrativa, dupa ce acesta fusese initial revendicat in instanta. Asadar lucrarile urmeaza sa fie reluate. Insa pentru zona administrativa a comunei Voluntari, lucrarile raman in continuare sistate, tot din cauza revendicarii unui teren. O noua infatisare in acest proces va avea loc pe 8 martie, iar Borbely spera ca va fi rezolvata situatia juridica a terenului, pentru a permite reluarea lucrarilor. Proiectul Henri Coanda, amplu dezbatut in presa inca de la lansare, este amplasat in proportii aproximativ egale pe teritoriul localitatii Voluntari si in Sectorul 1 din Bucuresti. Proiectul are o intarziere de peste doi ani fata de calendarul stabilit i-nitial. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.