Ce ne spun specialistii despre trufa alba ? Nu trebuie niciodata gatita cu ajutorul focului. Se foloseste intotdeauna cruda, taiata in lamele subtiri sau data pe razatoare si se consuma imediat dupa preparare. Si asta fiindca aroma ei ""fuge"" foarte usor.
Italienilor le place foarte mult sa le consume in stare naturala, taiate in lame subtiri ca foaia de matase, pe o felie de paine unsa cu unt peste care s-a asezat un strat de branza ori felii de ou fiert, ori pe un strat de paste, cu un cub de unt deasupra, branza rasa si ou fiert, tocat marunt.
Veneratia anticilor pentru trufa alba o au si piemontezii de azi. In nordul Italiei, nu exista nunti fara trufe albe. Inainte de a-si marita fiicele, ei isi invita familia la o masa la care se servesc aceste ciuperci cu un gust inegalabil. Poate de aceea, in Piemont, nuntile sunt toamna, cand trufele albe se gasesc mai usor.
Desi nu este anotimpul lor de abundenta, de pe mesele de la dineurile oficiale ale Jocurilor Olimpice de Iarna de la Torino nu vor lipsi aceste delicatese ale Piemontului.
Despre autor:
Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Puterea rugăciunii aduce vindecarea inimii, a sufletului și a trupului
Sursa: garbo.ro
-
Cum se reciclează: cablurile și încărcătoarele, „inima” sustenabilității mobile
Sursa: green.start-up.ro
-
Femeile care redefinesc felul în care ne bucurăm de artă
Sursa: start-up.ro
-
După Auchan a venit rândul REWE: Penny deschide primul magazin autonom din...
Sursa: retail.ro
-
Care sunt cei mai cunoscuți lideri de business din România?
Sursa: futurebanking.ro
-
Ben Affleck și Jennifer Lopez, la un pas de despărțire? Problemele conjugale...
Sursa: kudika.ro
-
Volkswagen și Renault opresc negocierile pentru dezvoltarea unei mașini...
Sursa: wall-street.ro