Ziua Armatei, in pas de defilare Ostasii romani au sarbatorit ieri Ziua Armatei prin ceremonii desfasurate in mai multe orase ale tarii. La monumentele inchinate eroilor militari, autoritatile, de la edili locali pana la reprezentanti ai Parlament

Ziua Armatei, in pas de defilare

Ostasii romani au sarbatorit ieri Ziua Armatei prin ceremonii desfasurate in mai multe orase ale tarii. La monumentele inchinate eroilor militari, autoritatile, de la edili locali pana la reprezentanti ai Parlamentului si ai Guvernului, au depus coroane de flori.
Tot ieri, Batalionul de Infanterie ""Sfantul Andrei"" din Galati a fost decorat cu Ordinul Virtutea Militara pentru misiunile desfasurate in acest an in Afganistan. (Erik Hoosz)

Petrom ieftineste benzina

Petrom a ieftinit de azi noapte cele trei tipuri de benzina comercializate cu 8 bani (800 de lei vechi)/litru. Eco Premium costa acum 3,44 lei/l, benzina Premium ""fara plumb"" - 3,41 lei/l, iar Top Premium 99+ - 3,74 lei/l. Celelalte preturi au ramas neschimbate. (Adrian N. Ionescu)

Valcea - Sinistratii vor face iarna in strada
Familiile valcene afectate de inundatiile si de alunecarile de teren din acest an vor intra in iarna fara sa aiba un acoperis sigur deasupra capului. Constructia locuintelor pentru sinistrati nu a demarat nici in prezent, pentru ca materialele promise au ajuns cu intarziere de la Guvern. Cei mai multi sinistrati se muta din gazda in gazda sau dorm in corturi si baraci. (A.C.)
CFR - Fosta conducere, in vizorul Parchetului
Fosta conducere a CFR SA este acuzata ca in 2002 a rambursat abuziv un credit de peste 134 miliarde de lei din fonduri alocate de Banca Europeana de Investitii. Dosarul a fost inaintat recent procurorilor. Prin preluarea creantei inregistrate de o banca comerciala fata de Societatea de Administrare Active Feroviare, CFR nu a avut decat rolul de a finanta SAAF, fara a urmari realizarea unui beneficiu, incalcandu-se astfel prevederile CFR. (Iohanna Onaca-Purdea)
Cooperare - Sprijin european in controlul migratiei
Proiectul PHARE 2003 de infratire institutionala ""Cresterea nivelului profesional al personalului cu competenta in domeniul migratiei"" a fost finalizat ieri. Prin cele patru componente s-a urmarit imbunatatirea capacitatii organizationale si a nivelului profesional al institutiilor romane. Expertii din Olanda si Danemarca au lucrat impreuna cu Autoritatea pentru Straini din MAI. Proiectul a fost finantat de UE cu 550.000 de euro. (Magda Colgiu)
Sf. Dimitrie cel Nou - Mii de pelerini pe Dealul Mitropoliei
Sfintele moaste ale Cuviosului Dimitrie cel Nou, praznuit de Biserica Ortodoxa Romana la 27 octombrie, au fost scoase ieri-dimineata din Catedrala Patriarhala din Bucuresti. Racla va sta intr-un loc special amenajat pe Dealul Mitropoliei, unde de aseara au inceput sa apara mii de pelerini din toata tara. Slujbele care il vor cinsti astazi pe Sfantului Mare Mucenic Dimitrie si maine pe ocrotitorul Bucurestiului, Cuviosul Dimitrie cel Nou, vor fi oficiate incepand cu ora 17. (Lucian Florea)
Aviatie - Blue Air ramane pe Baneasa
Compania aeriana low cost Blue Air isi va continua activitatea operationala pe Aeroportul International Baneasa. Conducerea aeroportului a promis ca va rezolva problemele aparute in ultima vreme din cauza pasarilor si a starii pistei. Conducerea de la Baneasa a achizitionat o instalatie mobila de imprastiere a pasarilor si va avea si un utilaj modern pentru curatarea pistei. (Iohanna Onaca Purdea)
Bugetul Camerei - Se strange punga
Deputatii din Comisia de buget-finante au avizat ieri favorabil propunerea Biroului Permanent privind stabilirea bugetului Camerei pe anul 2006 la suma de 192 milioane de lei noi. In timpul discutiilor, deputatul PD Radu Dragus a propus membrilor Comisiei sa aprobe un buget de 170 milioane de lei noi, propunere ce a fost sustinuta si de reprezentantii PC si PNL, dar a fost respinsa la vot. (Carmen Vintila)
Invatamant - Greva de avertisment
Membrii Federatiei Educatiei Nationale au participat ieri la o greva de avertisment de doua ore, sustinand majorarea bugetului Educatiei pentru anul urmator la 6% din PIB. Protestul, la care au participat mii de profesori din intreaga tara, s-a desfasurat in prima zi in care parlamentarii dezbat Legea bugetului. Astazi vor fi in greva si sindicalistii de la celelalte trei confederatii importante din invatamant.
Martor - Nicolaescu, intre Becali si Pellea
Regizorul Sergiu Nicolaescu va fi audiat la Tribunalul Bucuresti in dosarul in care actrita Oana Pellea ii cere lui Gigi Becali doua miliarde de lei pentru ca ar fi folosit imaginea tatalui sau, Amza Pellea, in rolul lui Mihai Viteazu. Procesul, intentat lui Becali si Partidului Noua Generatie, se refera la un videoclip difuzat in campania electorala.
Penibil - Tiru se intoarce la ANSVSA
Premierul Calin Popescu Tariceanu l-a numit pe Razvan Nicolae Tiru in functia de secretar general al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare (ANSVSA), dupa ce, la sfarsitul lui septembrie, tot el il demisese de la sefia institutiei pentru slaba comunicare cu oficialii UE si managementul deficitar. Conform deciziei lui Tariceanu, Tiru a fost ""promovat temporar"" in aceasta functie. (F.Z.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.