Partidele politice din Romania comenteaza diferit tendintele conturate in Parlamentul Olandei cu privire la ratificarea tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana. In timp ce PNL saluta prestatia liberalilor olandezi, care s-au pronuntat p
Partidele politice din Romania comenteaza diferit tendintele conturate in Parlamentul Olandei cu privire la ratificarea tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana. In timp ce PNL saluta prestatia liberalilor olandezi, care s-au pronuntat pentru parafarea tratatului, reprezentantii PPCD (PNTCD) sustin ca popularii din PPE sunt indreptatiti sa refuze ratificarea". Intr-un comunicat de presa difuzat ieri, PNL lauda prestatia liberalilor olandezi, aratand cu degetul gruparea popularilor: "In ciuda faptului ca Partidul Crestin Democrat (CDA), membru al Partidului Popular European, a initiat o motiune de amanare a votului final si implicit a deciziei de a ratifica tratatul de aderare, cele doua partide liberale din Parlamentul Olandei (VVD si D66), principalii sustinatori ai aderarii Romaniei la 1 ianuarie 2007, au reusit structurarea unei majoritati, care a inclus si partide din opozitie, cel mai important fiind Partidul Social-Democrat (PvdA), pentru respingerea deciziei de amanare si pentru votarea ratificarii tratatului de aderare a Romaniei, cu conditia indeplinirii din partea tarii noastre a angajamentelor facute fata de Uniunea Europeana". La randul sau, PPCD (PNTCD) considera ca intentia de vot a popularilor este cea potrivita "atata vreme cat semnalele din tara noastra inspre Uniune sunt cele a unui stat intrat in haos din cauza coruptiei". "Romania merita mai mult decat o dreptate stramba si un adevar mincinos!", subliniaza fostii taranisti, intr-un comunicat de presa. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.