Departamentul pentru Munca in Strainatate precizeaza ca muncitorii romani care contacteaza o boala profesionala in Italia vor beneficia de plata unei indemnizatii temporare, in cazul in care boala determina lipsa de la locul de munca, de tratament si
Departamentul pentru Munca in Strainatate precizeaza ca muncitorii romani care contacteaza o boala profesionala in Italia vor beneficia de plata unei indemnizatii temporare, in cazul in care boala determina lipsa de la locul de munca, de tratament si consiliere pentru recuperare si reintegrare. Singura conditie este insa ca muncitorii sa-si anunte patronii in termen de 15 zile de la data la care au aflat acest lucru si sa le prezinte acestora certificatul medical cu respectivul diagnostic.
La randul sau, angajatorul trebuie sa prezinte birourilor Institutului National de asigurare impotriva accidentelor la locul de munca si a bolilor profesionale (INAIL), in termen de cinci zile de la primirea certificatului medical, declaratia de boala profesionala.
Muncitorii vor beneficia de o indemnizatie in numerar daca gradul de incapacitate este mai mare de 6 la suta si mai mic de 16 la suta si o indemnizatie in renta daca gradul de incapacitate este egal sau mai mare de 16 la suta. In afara acestora, este prevazuta si o renta pentru urmasi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.