Un regizor sud-african a realizat prima ""superproductie"" cinematografica din domeniul telefoanelor mobile. Cu un buget de 160.000 de dolari, opt telefoane Sony Ericsson si o mana de actori a fost facut un film care va rula si in cinematografe.

Un regizor sud-african a realizat prima ""superproductie"" cinematografica din domeniul telefoanelor mobile. Cu un buget de 160.000 de dolari, opt telefoane Sony Ericsson si o mana de actori a fost facut un film care va rula si in cinematografe.

In diverse colturi ale lumii, apar festivaluri de film (sau evenimente dedicate) in care exista o sectiune si pentru filme realizate cu telefonul mobil. Realizate de amatori sau profesionisti, filmele ""trase"" cu camera video de 1 MP sau
2 MP sunt vazute ca o noua era in lumea cinematografiei. Pe de alta parte, tot mai multi operatori de telefonie mobila incheie contracte cu posturi de televiziune si case de productie, pentru a aduce filme de cinematograf sau seriale de televiziune in telefonul din buzunar. Parerile contra nu au intarziat sa apara, cel mai vehement aratandu-se regizorul italian Roberto Benigni. In luna noiembrie a anului trecut, in cadrul unei conferinte de presa, regizorul a afirmat ca ""filmul pe celular este o blasfemie"". Nu stim ce reactie va avea daca va primi cumva invitatie la primul film facut cu mai multe telefoane mobile si care va aparea in acest an si pe DVD, si la cinematograf.
""SMS SUGAR MAN"". Regizorul sud-african Aryan Kaganof, cunoscut pentru implicarea in numeroase ""experimente"" artistice, a realizat un film de fictiune cu ajutorul a opt telefoane mobile, model Sony Ericsson W900i. Povestea din ""SMS Sugar Man"", cum se numeste filmul respectiv, a fost trasa in 12 zile, in orasul Johannesburg, si a costat 160.000 de dolari. Este povestea unui proxenet si a doua prostituate si se desfasoara in preajma Craciunului din 2005, in capitala Africii de Sud.
""Rescriem cartea cinematografiei, aici, lucrurile nu vor mai fi cum au fost"", spune Kaganof. ""De-acum incolo, pentru a face un
film, este nevoie de o idee buna, un telefon mobil si un laptop"", adauga regizorul
sud-african.
Dupa cum spun realizatorii sai, filmul va putea fi urmarit si pe telefoane mobile, avand in vedere ca ultimele modele de telefoane Sony Ericsson, care vor ajunge, in Africa de Sud, vor avea trailere din ""SMS Sugar Man"".

REGIZOR SI POET


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.