Pentru a-i convinge pe actionarii Arcelor de beneficiile preluarii, grupul Mittal Steel s-a aratat dispus sa negocieze anumite aspecte legate de locurile de munca, de sediul noii societati care ar putea fi create in urma unei eventuale preluari a com
Pentru a-i convinge pe actionarii Arcelor de beneficiile preluarii, grupul Mittal Steel s-a aratat dispus sa negocieze anumite aspecte legate de locurile de munca, de sediul noii societati care ar putea fi create in urma unei eventuale preluari a companiei, dar nu va modifica oferta in valoare de 23 de miliarde de dolari, transmite Reuters. "Suntem dispusi sa discutam cu Arcelor despre structura conducerii si despre existenta unor directori independenti, dar nu ne vom schimba oferta", a declarat Lakshmi Mittal, directorul executiv al companiei indiene. De asemenea, Mittal a precizat ca in cursul acestei saptamani se va intalni cu reprezentanti ai Comisiei Europene pentru a discuta pe marginea ofertei. El a aratat ca grupul nu va inchide unitatile de productie ale Arcelor din Europa, in cazul acceptarii ofertei. "Nu intentionam sa inchidem nici o fabrica din Europa", a spus directorul companiei. Reprezentantii grupului indian au aratat ca au dorit sa discute direct cu directorul executiv al Arcelor, Guy Dolle, dar ca au fost fortati sa accelereze procesul de ofertare pentru a evita raspandirea de informatii in presa. "Nu suntem intr-un razboi, ci doar cream valoare pentru actionari", a informat Mittal intr-o conferinta de presa. Pentru a calma temerile politicienilor fata de oferta de preluare Lakshmi Mittal a afirmat ca este dispus sa-si stabileasca sediul central la Luxemburg. Desi politicienii din guvernele celor trei tari care detin participatii insemnate la Arcelor, Luxemburg, Franta si Spania, se opun unei eventuale preluari a companiei lor, analistii considera ca nu exista prea multe posibilitati care sa impiedice aceasta preluare. In plus, nici Comisia Europeana nu pare sa respinga pentru moment o astfel de fuziune. Astfel, comisarul european insarcinat cu Concurenta, Neelie Kroes, a declarat ieri ca, in principiu, nu se opune unei astfel de fuziuni intre Mittal si Arcelor. Pe de alta parte, comisarul a declarat ca pana la ora actuala nu a fost solicitat sa isi dea acordul asupra acestei oferte publice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.