Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a respins ultimul ofertant ramas in procesul de privatizare a companiei Rulmentul Brasov si va analiza, in urmatoarele saptamani, variantele de continuare a activitatii firmei, se arata intr-
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a respins ultimul ofertant ramas in procesul de privatizare a companiei Rulmentul Brasov si va analiza, in urmatoarele saptamani, variantele de continuare a activitatii firmei, se arata intr-un comunicat al institutiei.
Potrivit comunicatului, oferta finala imbunatatita, depusa de consortiul format din Industrial GP SRL Bucuresti si Uzuc SA Ploiesti, a fost respinsa de Comisia de privatizare intrucat elementele ofertei au fost considerate nesatisfacatoare atat ca pret, cat si ca formulare.
In luna noiembrie a anului trecut, comisia a respins si pe celalalt potential investitor, Rulmenti Barlad, ca urmare a neindeplinirii criteriilor de precalificare. Pentru a fi acceptati la negocieri, ofertantii trebuie sa detina o experienta de minimum 5 ani in domeniul producerii sau comercializarii de rulmenti si sa nu fi inrautatit situatia economico-financiara a unor societati comerciale, privatizate anterior, ca urmare a neindeplinirii sau indeplinirii cu intarziere a obligatiilor asumate prin contractele de vanzare-cumparare de actiuni.
Rulmentul Brasov are ca obiect de activitate fabricarea lagarelor, angrenajelor si organelor mecanice de transmisie. AVAS detine 50,8% din capitalul social al firmei, de 34,2 milioane de lei, restul fiind in posesia altor actionari, persoane fizice si juridice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.