Doctorul Sorin Oprescu isi poate relua postul de director a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB). Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au suspendat ieri, cu titlu executoriu, ultimele ordine semnate de ministrul Sanatatii privind revoca
Doctorul Sorin Oprescu isi poate relua postul de director a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB). Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au suspendat ieri, cu titlu executoriu, ultimele ordine semnate de ministrul Sanatatii privind revocarea acestuia si a comitetului director de la conducerea SUUB si a Spitalului Elias, dar si pe cele de numire ale noilor echipe.
Astfel, au fost revocate ordinele cu numerele 9, 10, 11 si 12 semnate de ministrul Eugen Nicolaescu in 2006, cu privire la revocarea demiterii directorului si comitetului director de la SUUB, precum si cele privind desemnarea unei noi conduceri.
In ceea ce priveste suspendarea ordinelor lui Nicolaescu care au dus revocarea, pentru a doua oara, a lui Oprescu si a comitetului director de la Spitalul Elias, decizia este executorie, desi nu este definitiva. Concret, deciziile pot fi puse in aplicare imediat dupa emitere, chiar daca nu sunt definitive, fiind atacabile cu recurs in termen de cinci zile. In aceste conditii, doctorul Sorin Oprescu si echipele sale de la conducerea celor doua spitale isi pot relua functiile.
La sfarsitul anului trecut, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, l-a demis pe senatorul PSD Sorin Oprescu de la conducerea Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) si a Spitalului Elias, o data cu alti directori de spitale. Directori ai celor doua spitale au fost numiti Silviu Radulescu si, respectiv, Vlad Romano. Oprescu a contestat in instanta ordinele ministrului, iar Curtea de Apel Bucuresti a acceptat cererea acestuia si a dispus suspendarea ordinului de demitere.
La cateva ore dupa decizia luata de CAB in decembrie, ministrul Sanatatii a revocat ordinele de demitere a conducerilor spitalelor Universitar si Elias, dar si pe cele de numire a unor sefi interimari si a desemnat alti directori.
Ministrul a numit atunci un nou comitet director interimar la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, rotindu-i intre ei pe functii pe directorul general si, respectiv, pe directorul adjunct pentru cercetare din precedentul comitet. Aceste ordine au fost ieri suspendate, cu executare, de instanta Curtii de Apel Bucuresti.
Conform senatorului PSD Antonie Iorgovan, care il reprezinta in instanta pe Oprescu, efectul acestei decizii trebuie sa fie repunerea in drepturi a clientului sau si a Consiliului de Administratie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.