Inselaciune, fals intelectual si uz de fals, dar si trafic de influenta. Acestea sunt capetele de acuzare pentru un buzoian care a pus la cale o escrocherie cu locuinte de serviciu. Anchetatorii spun ca Marius Balaban, 40 de ani, administrator al une
Inselaciune, fals intelectual si uz de fals, dar si trafic de influenta. Acestea sunt capetele de acuzare pentru un buzoian care a pus la cale o escrocherie cu locuinte de serviciu. Anchetatorii spun ca Marius Balaban, 40 de ani, administrator al unei societati comerciale, a fost pus sub urmarire penala pentru o afacere dubioasa pe care a pus-o la cale in vara anului trecut. Ca sa obtina peste 700 milioane de lei vechi, barbatul a indus in eroare doua persoane din municipiul Buzau, oferindu-le spre cumparare doua locuinte de serviciu. Desi cele 2 apartamente nu fusesera scoase la vanzare, in realitate, barbatul a reusit sa obtina, intr-o prima faza, peste 620 milioane lei vechi. Pentru a da impresia ca intreaga tranzactie este cat se poate de legala si, implicit, pentru a nu da nimic de banuit, Balaban a prezentat si inmanat victimelor doua facturi, cu chitantele aferente. In fapt, documentele erau falsificate atat de bine incat aveau si antetul firmei care detinea apartamentele si prin care, chipurile, se realiza vanzarea locuintelor respective si incasarea contravalorii acestora. Politistii spun ca in acest dosar urmeaza a fi declinata competenta in favoarea procurorilor pentru continuarea cercetarilor si pentru trafic de influenta. Ofiterii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au mai stabilit ca cel in cauza a convins partile vatamate ca este prieten cu diverse persoane, pe care le poate influenta sa le sprijine sa cumpere apartamente de serviciu.
Pentru aceasta "favoare", el a cerut si primit alte o suta milioane lei vechi, motivand ca banii sunt destinati unor persoane cu functii importante. Prejudiciul a fost recuperat in proportie de 20%, iar cercetarile continua cu autorul in stare de retinere.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.