Vicepresedintele democrat Ioan Oltean a declarat ieri la Bistrita ca partidul care va rezulta in urma fuziunii dintre PNL si PD trebuie sa impartaseasca doctrina populara, informeaza Rompres. ""Nu e totuna daca faci parte dintr-un grup parlamenta
Vicepresedintele democrat Ioan Oltean a declarat ieri la Bistrita ca partidul care va rezulta in urma fuziunii dintre PNL si PD trebuie sa impartaseasca doctrina populara, informeaza Rompres.

""Nu e totuna daca faci parte dintr-un grup parlamentar european care are zece procente si unul care are 40%-50%"", a justificat Ioan Oltean pozitia oficiala a PD. Pozitia lui Oltean contravine celei exprimate de liberali, care au sustinut in repetate randuri ca formatiunea rezultata in urma fuziunii
PNL-PD sa fie de orientare liberala.
TERMEN. Vicepresedintele PD a afirmat ca fuziunea dintre PNL si PD trebuie definitivata in maximum sase luni, pentru ca noua formatiune sa reuseasca sa se inchege si sa se impuna pe esichierul politic. De asemenea, Ioan Oltean a spus ca aceasta fuziune nu trebuie decisa de la centru, ci din teritoriu, de fiecare organizatie a PNL si PD. Din acest motiv, pe tot parcursul lunii februarie se va desfasura o cercetare sociologica in toata tara, privind oportunitatea fuziunii dintre cele doua formatiuni politice, la care vor participa nu doar membrii partidelor, ci si electoratul.
ALTERNATIVA. In cazul in care fuziunea nu se va produce, liderul democrat considera ca trebuie in mod obligatoriu reanalizat Protocolul Aliantei D.A., prin intocmirea unui act aditional care sa stabileasca modul de actiune pe perioada 2006-2008, inclusiv candidaturile pe liste comune la alegerile locale si parlamentare. Ioan Oltean sustine ca PD nu revendica pozitia numarul unu in Alianta D.A. si ca viitoarele liste electorale vor fi intocmite in procente egale intre cele doua partide. (Gabriela Antoniu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.