Oficialii Fondului Monetar International (FMI), care se vor afla la Bucuresti intre 25 ianuarie si 7 februarie, vor analiza motivele depasirii tintei inflatiei stabilita de Banca Nationala a Romaniei, performantele bugetare din 2005 si perspectivele
Oficialii Fondului Monetar International (FMI), care se vor afla la Bucuresti intre 25 ianuarie si 7 februarie, vor analiza motivele depasirii tintei inflatiei stabilita de Banca Nationala a Romaniei, performantele bugetare din 2005 si perspectivele pentru 2006 si 2007, transmite Reuters, preluata de Mediafax. "Misiunea va analiza performantele macro economice, inclusiv deficitul de cont curent si inflatia. A existat o usoara depasire a tintei de inflatie stabilita de Banca Nationala a Romaniei. Vom vedea care au fost motivele, dar si evolutia bugetului din 2005 si perspectivele pentru 2006 si 2007", a declarat Graeme Justice, reprezentant rezident al FMI la Bucuresti. Oficialul FMI a mai luat in discutie si problema cotei unice si nivelul veniturilor la bugetul de stat. "Situatia nu este sustenabila, intrucat veniturile mai mari din TVA sunt rezultatul cresterii consumului. Trebuie sa analizam sustenabilitatea veniturilor", a spus Justice. Datele preliminare ale Ministerului de Finante au indicat, pentru anul trecut, un deficit bugetar de 0,8% din Produsul Intern Brut (PIB), sub limita de 1% anuntata anterior.
Potrivit acestor date, veniturile obtinute din impozitele aplicate veniturilor si profiturilor au scazut in 2005, dupa introducerea cotei unice. In schimb au fost obtinute venituri mai ridicate din taxa pe valoarea adaugata si contributiile sociale, mai indica datele oficiale. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.