Consiliul Concurentei a initiat o investigatie pe piata auto privind posibila incalcare a legislatiei in domeniul concurentei de catre distribuitorii de autovehicule, piese de schimb si service pentru marcile Opel si Chevrolet. "Investigatia a fost d
Consiliul Concurentei a initiat o investigatie pe piata auto privind posibila incalcare a legislatiei in domeniul concurentei de catre distribuitorii de autovehicule, piese de schimb si service pentru marcile Opel si Chevrolet. "Investigatia a fost declansata ca urmare a depunerii, la Consiliul Concurentei, a unor cereri pentru certificarea prealabila a neinterventiei referitoare la contractele care se vor incheia intre General Motors Southeast Europe Ltd., in calitate de reprezentant al grupului GM, si 16 agenti economici, in calitate de distribuitori", se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei. Autoritatea de concurenta analizeaza posibila incalcare a prevederilor legislative care interzic intelegerile intre firme, deciziile si practicile concertate care determina restrangerea, impiedicarea sau denaturarea concurentei.
Articolul 5, alineatul 1 din Legea Concurentei interzice fixarea concertata, in mod direct sau indirect, a preturilor, limitarea sau controlul productiei si distributiei, impartirea pietelor de desfacere sau a surselor de aprovizionare, aplicarea unor conditii inegale partenerilor la prestatii echivalente, impunerea unor clauze stipuland prestatii suplimentare, eliminarea de pe piata a concurentilor, precum si alte practici considerate neconcurentiale. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.