Congresmanul american Robert Wexler, membru al Comisiei pentru relatii internationale din Camera Reprezentantilor si membru democrat al Subcomitetului pentru Europa si Amenintari Emergente, se afla la Bucuresti pentru a sustine, in premiera, un caz p
Congresmanul american Robert Wexler, membru al Comisiei pentru relatii internationale din Camera Reprezentantilor si membru democrat al Subcomitetului pentru Europa si Amenintari Emergente, se afla la Bucuresti pentru a sustine, in premiera, un caz punctual de adoptie internationala.

Este vorba de situatia a doua gemene de 4 ani, pe care o familie din SUA, care a adoptat-o deja pe sora lor mai mare, doreste sa le preia in custodie. Dosarul se numara printre cele peste 1.000 de solicitari de adoptie internationala ramase nesolutionate dupa aparitia noii legi in domeniu.
VERSIUNI DIFERITE. Autoritatile romane sustin ca cele doua fetite pe care le vor Karen si Richard Springer nu sunt adoptabile, iar parintii vor sa le ia inapoi acasa. Pe de alta parte, autoritatile romane nu ar fi fost tinute la curent cu starea micutei adoptate deja de familia Springer, desi exista obligatia trimiterii din SUA a unor rapoarte periodice.
Oficialul american a afirmat insa ieri, intr-o conferinta de presa, ca acum este ""momentul potrivit"" pentru ca autoritatile romane sa ia o decizie care sa permita reunirea celor doua fetite gemene cu sora lor. Potrivit lui Wexler, parintii naturali si-ar fi dat acordul pentru adoptie, punand insa conditia ca ele sa plece la aceeasi familie care o creste si pe sora lor.
Wexler se afla in Romania pentru cateva zile, timp in care a discutat cu reprezentantii mai multor organizatii internationale din domeniul protectiei copilului. Totodata, el ar urma sa aiba intalniri cu primul-ministru si cu presedintele tarii, precum si cu presedintele Camerei Deputatilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.