Silviu Purcarete, Andrei Serban si Andriy Zholdak se numara printre regizorii care vor monta spectacole in acest an la Sibiu in perspectiva programului "Capitala Culturala Europeana 2007", a declarat pentru Mediafax Constantin Chiriac, directorul Tea
Silviu Purcarete, Andrei Serban si Andriy Zholdak se numara printre regizorii care vor monta spectacole in acest an la Sibiu in perspectiva programului "Capitala Culturala Europeana 2007", a declarat pentru Mediafax Constantin Chiriac, directorul Teatrului National "Radu Stanca" din Sibiu.
Teatrul va ocupa un loc important intre evenimentele ce se vor desfasura la Sibiu anul viitor, judecand dupa numele regizorilor care vor lucra in 2006 si dupa reputatia orasului in acest domeniu, castigata prin Festivalul International de Teatru. Totodata, Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa (UTE) s-ar putea desfasura in 2007 la Sibiu si Bucuresti, daca Teatrele "Radu Stanca" si Bulandra vor ajunge la o asemenea intelegere cu UTE. Si Gala UNITER s-ar putea desfasura anul viitor la Sibiu, in timp ce multe spectacole din strainatate, invitate la "Capitala Culturala Europeana", vor poposi si la Bucuresti. Silviu Purcarete va monta "Faust" de Goethe, intr-o hala dezafectata de la fabrica Simerom. Spectacolul va fi realizat in lunile octombrie-decembrie, iar decorurile vor fi concepute pentru acest spatiu special de Helmut Sturmer. Scenograful va lucra si cu Gabor Tompa la "Rinocerii" de Eugene Ionesco, ale carui repetitii vor incepe intr-o saptamana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.