Ambasadorul britanic la Bucuresti, Quinton Quayle, a declarat ieri intr-un interviu acordat Mediafax ca rolul presei in investigarea averilor oamenilor politici este important si s-a aratat nedumerit de faptul ca, desi politicienii nu sunt corupti, r

Ambasadorul britanic la Bucuresti, Quinton Quayle, a declarat ieri intr-un interviu acordat Mediafax ca rolul presei in investigarea averilor oamenilor politici este important si s-a aratat nedumerit de faptul ca, desi politicienii nu sunt corupti, rudele lor se pot imbogati fara explicatie.

""Presa face un efort foarte valoros"", a spus ambasadorul, intrebandu-se ""cum este posibil ca oamenii politici sa fie necorupti, dar rudele devin foarte bogate, fara explicatie"". Totusi, el nu a dat nici un raspuns, dupa ce a fost intrebat daca se refera la un caz precis.
LUPTA ANTICORUPTIE. Ambasadorul Marii Britanii a mai spus ca, in momentul in care a sosit in Romania, coruptia era discutata la nivel de ""oameni simpli"", dar foarte putin in presa. Quayle a subliniat ""efortul special"" depus de fostul ambasador american la Bucuresti, Michael Guest, caruia i se datoreaza deschiderea dezbaterii pe tema coruptiei. Diplomatul britanic a mentionat si programul lansat de guvernul PSD, dar a apreciat ca ""rezultatele au fost destul de slabe in realitate"". Quayle spune ca nu are impresia ca lupta anticoruptie este expresia unui efort national si nu impartaseste atitudinea conform careia combaterea coruptiei se apropie de final. Ambasadorul a remarcat ca, la nivelul coruptiei ""de zi cu zi"", nu se simte o schimbare radicala, iar in ceea ce priveste coruptia la nivel inalt, desi Guvernul a promis rezultate la inceputul anului 2006, acestea sunt inca asteptate.

AVERTISMENT


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.