Acum aproape cinci decenii, la Melbourne, in Australia, Romania cucerea singura medalie olimpica de aur la box din istorie.
Protagonistul era Nicolae Linca (foto), nascut in comuna Cergaul Mare, judetul Alba. Abia in aceasta saptamana acesta
Acum aproape cinci decenii, la Melbourne, in Australia, Romania cucerea singura medalie olimpica de aur la box din istorie.
Protagonistul era Nicolae Linca (foto), nascut in comuna Cergaul Mare, judetul Alba. Abia in aceasta saptamana acesta a primit din partea Presedintiei Romaniei recunoasterea suprema a valorii sale: Ordinul ""Meritul sportiv"" clasa I. Diploma si medalia i-au fost inmanate lui Linca de catre Nicolae Pastiu, antrenorul emerit al clubului de box care ii poarta numele: Box Club Gaz Nicolae Linca Alba-Iulia. La aceasta s-a adaugat si o donatie de 1.000 USD venita din partea omului de afaceri Viorel Paunescu, . La cei 77 de ani, pe care ii va implini la 1 ianuarie, Nicolae Linca este macinat de boala. Dupa incheierea activitatii competitionale s-a retras la casa parinteasca din satul Feisa, comuna Jidvei, unde locuieste cu sotia. De cativa ani sufera de Parkinson si de Alzheimer. Din cauza bolii nu recunoaste persoanele din jurul sau.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.