Puterea se chinuie de peste doua luni sa-si aleaga un vicepresedinte la Consiliul Judetean Galati. Insa la fiecare runda de alegeri, la vot, iese un pesedist. De altfel, acesta este si motivul pentru care, la inceputul lui octombrie, protocolul coali
Puterea se chinuie de peste doua luni sa-si aleaga un vicepresedinte la Consiliul Judetean Galati. Insa la fiecare runda de alegeri, la vot, iese un pesedist. De altfel, acesta este si motivul pentru care, la inceputul lui octombrie, protocolul coalitiei a fost rupt la Galati. Liberalii si democratii i-au gasit vinovati pe conservatori, pe care i-au acuzat ca voteaza alaturi de PSD.
Postul de vicepresedinte al CJ revenea PD, insa titularul, Mircea Nicu Toader, a fost "detasat" la Bucuresti. Democratii si-l doreau ca succesor pe Iulian Arama, insa la vot a iesit, de trei ori, pesedistul Eugen Chebac.
Ieri liderii partidelor din coalitia de guvernare s-au intalnit pentru a discuta despre situatia creata. "Le-am spus un singur lucru: ca ma intereseaza mai putin cine ce zice despre celalalt, pentru ca nu sunt pe post de instanta de judecata. Le-am cerut sa respecte configuratia politica a actualei coalitii si, prin urmare, sa gaseasca solutia ca postul respectiv sa revina PD-ului, asa cum a fost stabilit", a declarat Calin Popescu Tariceanu.
El a precizat ca solutia in aceasta chestiune ii priveste exclusiv pe cei implicati.
Consilierul judetean PSD Eugen Chebac a fost ales pe 2 decembrie vicepresedinte al Consiliului Judetean Galati, dupa refacerea alegerilor pentru functia ramasa vacanta. Social-democratul a obtinut 21 de voturi pentru, care au reprezentat optiunile a 11 consilieri PSD, noua consilieri PC si ale unui consilier independent, nici un vot impotriva si nici o abtinere. Inainte de desfasurarea alegerilor, cei 14 consilieri ai Aliantei D.A., respectiv 12 de la PNL si doi ai PD, au parasit sala si nu au participat la vot.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.